U Črečanu festival zborske glazbe

Glazbene svečanosti Josip Vrhovski Nedelišće su se održale u subotu, 20. travnja 2024. godine, s početkom u 17:00 sati u Črečanu.

Večer ispunjena prekrasnom glazbom i umjetničkim izvedbama koje su oduševile.

Događaj je započeo polaganjem vijenca, nakon čega je uslijedio spektakularni koncert u kojem su nastupili renomirani glazbeni ansambli:

  • Dječji zbor “Josip Vrhovski” Nedelišće pod dirigentskom palicom Maje Magdalenić Barić,
  • Kapela Paulina Warasdin pod ravnanjem dirigenta Zdenka Kuščera,
  • MPZ “Podravina” Ludbreg pod vodstvom dirigenta Ivona Fabijanca, te
  • Pjevački zbor “Josip Vrhovski” Nedelišće pod dirigentskim vodstvom Branimira Magdalenića.

Iza Zbora „Josip Vrhovski“ su brojna inozemna gostovanja u Italiji , Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Austriji, Norveškoj. Nastupali su na međunarodnim festivalima Concorso Internazionale Verona, Azzano Decimo, Mundi Cantant u češkom Olomoucu, na Adventskom festivalu u Bratislavi. U međunarodnoj konkurenciji okušavali su se i na hrvatskim pozornicama – Adrije Cantat u Šibeniku, Istrije Cantat u Puli, Zlatnoj lipi Tuhlja i Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture u Novom Vinodolskom, Novigradu i Rovinju. I nikada se nisu kući vratili bez visokih nagrada. Osvajači su 3 zlatne, 12 srebrnih i 7 brončanih plaketa te 2 prve nagrade za najuspješnije izvedbe revijalnih dijelova programa. Predsjednica Zbora je Ivanka Novak, umjetnički voditelj, dirigent Branimir Magdalenić, korepetitorica Anita Magdalenić. Njihova upečatljivost nagrađena je i dvjema najvišim nagradama na lokalnoj razini – Plaketom Općine Nedelišće i Nagradom Zrinski Međimurske županije.

Galeriju pogledajte ovdje (JOSIP VRHOVSKI)

Foto: Mario Golenko

Glazbene svečanosti Josipa Vrhovskog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE