U akciji “Lijevak” policija prekontrolirala 207 vozila!

Jučer, 28. svibnja 2019. godine, od 8:0 do 10:15 mobilni tim Policijske uprave međimurske u suradnji s mobilnim timom carine te inspektorom cestovnog prometa proveli su aktivnosti iz akcije „Lijevak“, izvijestila je PU međimurska. 

Akcija je bila usmjerena na utvrđivanje prometnih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama (upravljanje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja).

Ujedno, prilikom postupanja pažnja kontrolora usmjerena je i na prekršaje te kaznena djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, neovlaštenog posjedovanja i nabavljanja oružja, kao i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela, protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.   

Tijekom akcije utvrđena su četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, četiri prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu,  tri prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu te jedan prekršaj iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila.

Prilikom preusmjeravanja prometa u tzv.“lijevak“, kontrolirano je ukupno 207 vozila od čega devet teretnih automobila, 170 osobnih automobila, 11 kombiniranih vozila, dva traktora, tri motocikla i 12 bicikla.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE