TRŽIŠTE RADA: Zbog manjka radnika umirovljenici sve traženiji i cjenjeniji!

– Još uvijek mogu dati puno od sebe, a plus toga i mirovina mi je jako mala 1550 kuna rekla nam je jedna čakovečka umirovljenica koja se nedavno opet zaposlila na 4 sata i zarađuje više od mirovine koja je preniska da bi se moglo koliko-toliko dostojanstveno živjeti u zrelim godinama života. Ona je prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranje jedna od 144 međimurskih umirovljenika i umirovljenica koji opet rade.

Nakon honorarnog rada, sada i zapošljavanje

Velika je to promjena koja se dogodila s obzirom na ono što se donedavno događalo u Međimurju. Naime, stariji od 50 godina do prije petnaestak godina za poslodavce bili su tehnološki višak, nisu bili poželjni ni konkurentni na tržištu rada. O njihovim sposobnostima i znanjima uopće nije bilo rasprave, tretiralo ih se naprosto kao prestare. Izgubiti posao pred 20-tak godina u toj dobi  bila je prava osobna tragedija, jer kad si ispao iz svijeta rada, ponovni ulazak u taj svijet za njih je bio zatvoren. Za svakoga tko je do tada skupio neki staž spasonosna slamka bio je odlazak u preuranjenu mirovinu. No mnogi nisu imali tu sreću pa su ih na burzi rada samo brojili i klasificirali kao nezapošljivu kategoriju.

Tako je bilo u nedavnoj prošlosti, ali kao u životu kolo sreće se okreće.

Cijeli članak na temu zapošljavanja umirovljenika u Međimurskoj županiji pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje možete od danas, 12. travnja, kupiti na prodajni mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar