18.8 C
Čakovec
Petak, 2 lipnja, 2023

Traži se Najpisanica grada Preloga

Društvo Naša djeca Prelog u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Preloga raspisalo je likovno-literarni natječaj Najpisanica grada Preloga za učenike osnovnih škola i polaznike dječjih vrtića s područja Grada Preloga i Međimurske županije.

Natječaj traje do subote, 3. travnja 2021. do 19 sati. Pravo sudjelovanja imaju učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola te polaznici dječjih vrtića u dobi od 3 do 7 godina s područja Grada Preloga i Međimurske županije. Motiv za likovno stvaralaštvo su uskrsna pisanica ili tradicijska uskrsna pisanica (iz kuće moje bake). Likovna tehnika bojanja pisanica je slobodan izbor dok podloga treba biti trodimenzionalno jaje.

Dječji bi radovi trebali pokazati kako oni svojim rukotvorinama promišljaju materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu Međimurja, istražuju i analiziraju uočene vizualne podat­ke, te otkrivaju kontraste i ritmove crta, površina, tonova boja, oblika i funkcija u različitim strukturama.

Tema za literarne radove je Vuzem. Literarni radovi trebaju biti napisani na kajkavskom narječju. Prijavu djece i učenika za sudjelovanje u natječaju mogu izvršiti roditelji, odgojitelji u dječjim vrtićima i učitelji osnovnih škola.

Na natječaj je moguće prijaviti grupne i individualne učeničke radove koji će biti raspoređeni po kategorijama na razini grupe i pojedinačno. Broj radova za sudjelovanje u natječaju nije ograničen.

Ne smiju se prijavljivati isti ili ranije nagrađeni radovi. Obzirom na trenutnu specifičnu epidemiološku situaciju, fotografije radova mogu se dostaviti na e-mail adresu Društva Naša djeca Prelog ([email protected]) do subote, 3. travnja 2021., do 19 sati. U svakom izričaju te u svakoj dobnoj skupini biti će izabrana po tri rada koja će se nagraditi i predstaviti na facebook stranicama Društva Naša djeca Prelog.

Nakon prosudbe stručnog povjerenstva izdvojeni radovi biti će prezentirani na virtualnoj izložbi. O rezultatima natječaja dobitnici će biti obaviješteni elektroničkim putem kao i o preuzimanju nagrada.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,587FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE