TRAGEDIJA NA RADU U ITALIJI: Na 25-godišnjeg mladića iz Međimurja pala čelična ploča i usmrtila ga!

Jurica Pintar
Mladić iz Goričana Jurica Pintar poginuo je u ponedjeljak ujutro kada je na njega pala čelična ploča. Već je neko vrijeme živio i radio u Italiji, a kući je dolazio uglavnom vikendom i praznicima. Foto: Facebook

Tuga i bol danas u ponedjeljak i u Goričanu i okolici kojom se brzinom munje proširila stravična vijest iz Italije da je 25-godišnjeg Juricu Pintara koji je radio kao zavarivač usmrtila čelična ploča. Nakon teške nesreće koja se dogodila također na poslu u D. Vidovcu, isti dan nažalost još jedna slična crna vijest iz Pordenonea.

Talijanski portal Bigodino.it objavio je da je u nesreći na sjeveru Italije, na radnom mjestu poginuo Jurica Pinta (navevši krivo prezime), ali zapravo je točna tragična informacija da je poginuo Jurica Pintar (25) iz Goričana. Ovaj talijanski portal objavio je i fotografiju (selfie) koji je Jurica snimio nedavno u toj zemlji u kojoj je radio već neko vrijeme.

Nesreća se dogodila u Industrijskoj zoni Budoia nedaleko nedaleko od talijanskog grada Pordenonea. Prema pisanju talijanskih medija, na mladića je u ponedjeljak tijekom jutarnjih sati, prilikom zavarivanja pala čelična ploča.

Sve se zbilo u tvrtki IM, sa sjedištem u Cial Del Zucu. Jurica je počeo zavaravati vrlo tešku čeličnu ploču koja se nekako pomaknula i pala na njega, usmrtivši ga na licu mjesta opisali su tragičan događaj talijanski mediji.

Kolege su odmah pozvale Hitnu pomoć, ali kad je medicinsko osoblje stiglo na mjesto nesreće, Jurici nažalost više nisu mogli spasiti život. Ozljede koje je zadobio prilikom pada čelične ploče koja ga je prignječila, bile su nažalost preteške i smrtonosne.

Mrtvo tijelo prevezeno je na odjel patologije bolnice u Pordenoneu i otvorena je policijska istraga cijelog slučaja.

Talijanski medij Bigodino.it upozorava da se u Italiji nažalost propisi zaštite na radu koji postoje, ne provode i u praksi, tako da je sve više smrtnih slučajeva na radnim mjestima.

Bolno je to upozorenje svima onima koji rade poslove koji očito nisu nimalo bezopasni da se čuvaju i paze na svoje mlade živote.

U neizmjernoj boli i tuzi za izgubljenim mladim životom, izražavamo njegovim najmilijima duboku sućut zbog prerano izgubljenog mladog života.

 

 

 

Ostavi komentar