Tragedija kakva se ne pamti: Nedaleko od mjesta smrti sina sada poginuo otac

Kako neslužbeno saznajemo, u petak navečer u 21:25 na županijskoj cesti G. Kuršanec – Kuršanec poginuo je Dejan Bogdan (40) iz Kuršanca. On je 11. žrtva u prometu na međimurskim cestama ove godine, a smrtno je stradao nakon što je na njega autom naletio 24-godišnji Ž.O. sa šireg područja Općine Nedelišće. Prema dostupnim informacijama i poginuli pješak i nesavjesni vozač pripadnici su romske nacionalne manjine.

Nažalost, u pitanju je tragedija koja se ne pamti, jer doznajemo da je stradali Bogdan pred nešto manje od osam godina, u prosincu 2010. godine izgubio sina Jasmina Oršuša, koji je tada kao 15-godišnjak također stradao u naletu auta nedaleko od mjesta nesreće koja se dogodila ovog petka kasno navečer.

Podsjetimo, da su tada varaždinski policajci trojicu maloljetnika koji su kazali da su bili na koncertu Halida Bešlića i Crvene jabuke, nakon privođenja u tamošnju postaju policije, ostavili odmah poslije dravskog mosta u G. Kuršancu, a nisu ih odveli kući. Prilikom pješačenja prema kući na njih naletio pijani vozač iz Kuršanca koji je također bio na koncertu. 15-godišnji Jasmin tada je poginuo na licu mjesta, drugi dječak teško je ozlijeđen, dok je treći prošao bez ozljeda.

Jasminov otac, tada 32-godišnji Dejan Bogdan nije bio zadovoljan objašnjenjem i postupanje policijskih djelatnika PU varaždinske što je javno izražavao kroz medije, te je zbog toga obavljena i unutarnja istraga.

Sada se nažalost ponovio tragični scenarij u kojem je nedaleko od lokacije na kojoj je sagradio i prigodno obilježje za poginuloga sina, smrtno stradao i on sam.

Kao što smo već javili, 24-godišnjak koji je prouzrokovao ovu tešku prometnu nesreću u petak navečer, vozio je automobil kojem je istekla prometna dozvola i pod utjecajem alkohola 0,67 promila, te brzinu vožnje nije prilagodio uvjetima na cesti. Također, nakon što je pokosio pješaka koji nije bio propisno obilježen za kretanje po cesti u noćnim uvjetima, vozač je nastavio voziti, ali je 200-njak metara dalje sletio sa ceste, udario u prometni znak i prevrnuo se.

poginuo pješak cesta kuršanec-gornji kuršanec3
Vozač auta nakon što je pokosio pješaka na cesti Kuršanec-Gornji Kuršanec, nastavio je vožnju, ali je kojih 200-injak metara dalje sletio sa ceste i prevrnuo se                                                                   Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Policija je inače zbog svih okolnosti ove teške nesreće, uhitila Ž.O. (24) i privela u prostorije PU međimurske. Protiv njega bit će podignute kaznene prijave za izazivanje prometne nesreće i nepružanja pomoći.

Tako je noć koja je što se tiče prometa kako doznajemo bila prilično mirna, a najveći broj vozača pridržavao se policijske upute i još jednog apela, da ako su na martinjskim zabavama i konzumiraju alkohol ne sjedaju za volan, nažalost zbog ovog događaja opet dobila tragični epilog.

Podsjetimo također, da će cijeli ovaj vikend, a posebice u subotu na nedjelju 10. na 11. studenoga, kada se održava veliki broj zabava povodom Martinja, policija vršiti kontrole na brojnim punktovima diljem Međimurja. Osim vidljivih policijskih patrola na cesti će biti i nekoliko presretača, tako da iz policije još jednom upozoravaju da svi oni koji konzumiraju alkohol ne sjedaju za volan, već da automobile voze oni koji ne piju ili se koriste druge vrste prijevoza poput taksi vozila i sl.

I to ne samo zbog mogućih kazni koje će za one nesavjesne, vjerojatno zbog aktualne crne statistike biti još žešće, već i zbog svih drugih sudionika u prometu koji se pridržavaju prometnih pravila, a često nastradaju zbog onih koji ih krše.

 

 

 

Ostavi komentar