TJEDAN RESTORANA: Evo gdje sve u Međimurju možete uživati u finoj “klopi” za malo novaca

Ilustracija

Od petka, 11. listopada, kreće Tjedan restorana i traje do nedjelje, 20. listopada. U tom razdoblju za samo 100 kuna možete uživati u slijedu od 3 jela. 

Tjedan restorana je promotivna akcija sa svrhom promocije i promidžbe gastronomske scene Hrvatske u suradnji s ugostiteljskim objektima. Koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole te prilagođen hrvatskom tržištu.

Popis međimurskih restorana koji sudjeluju u akciji:

Barok

Cijena ručka: 100 kn

Cijena večere: 125 kn

PREDJELO

1. Krem juha od kestena i tartufa

2. Juneći carppaccio s pestom od bosiljka i pinjola

3. Fuži s pršutom, medom i artičokama

GLAVNO JELO

1. Domaći burger s ramstekom, potočarkom, chipotel majonezom i čipsom od pancete

2. Pačji batak i zabatak confit, umak od naranče, kolač od mlinaca i svježeg sira

3. Filet smuđa na rižotu od poriluka, krema od mrkve i anisa

DESERT

1. Cheese cake od kestena na umaku od jagode i hibiskusa

2. Međimurska pita s orasima, jabukom i pekmezom od šljiva

3. Kolač od buče i bourbon vanilije

 

Čaša vina uz večeru

Restoran Barok

Adresa: Milke Trnine 19, 40000 Čakovec

Telefon za rezervacije: 040/363 726

RESTORAN SUDJELUJE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM

 

Le Batat Healthy Dining

Cijena ručka : 100 kn

Cijena večere: 125 kn

JELOVNIK I

Predjelo 1: Waldorfska salata

Predjelo 2: Krem juha od buče s prženim bučinim sjemenkama

Glavno jelo: Njoki od ljubičastog batata s povrćem i bučinim košticama, sezonska salata

Desert: Pjenasti kesten pire u čaši s čokoladom

JELOVNIK II

Predjelo 1: Domaći brusketi s mesom i bučinim uljem

Predjelo 2: Krem juha od batata s prženim lješnjacima

Glavno jelo: Pureći steak na podlozi od povrća iz woka s rikulom i domaći žličnjaci od sira na umaku od gljiva, sezonska salata

Desert: Kolač od domaćeg pekmeza i grisa

JELOVNIK III

Predjelo 1: Čips od batata s medom i mirodijama iz našega vrta

Predjelo 2: Bistra juha s domaćom ribankom i sviježe kuhanim povrćem

Glavno jelo: Prženi šaran u kukuruznom brašnu s krumpirom sotiran na domaćem bučinom ulju, sezonska salata

Desert: Pita od buče, Čaša vina

Restoran Le Batat Healthy Dining

Adresa: Izvorska 3, Toplice Sveti Martin, 40313 Sveti Martin na Muri

Telefon za rezervacije: 040/ 315 005RESTORAN SUDJELUJE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM

 

Međimurska hiža

Cijena ručka: 100 kn

Cijena večere: 125 kn

PREDJELO

1. Confit od pilećih jetreca s tartufatom, toast

2. Domaći bučini njoki s vrganjima i pancetom

3. Juha od butternut i hokaido tikvica s mrkvom i đumbirom

GLAVNO JELO

1. Pačja prsa u umaku od porta, pire od buče s kruhovom roladom

2. Svinjski lungić omotan u pršut, umak od kapara, zelena palenta i pire od pečene kruške

3. File pastrve punjen pireom od povrća s umakom od suhih smokava

DESERT

1. Cheesecake s jabukom

2. Domaće praline s čokoladom i batatom

Restoran Međimurska hiža

Adresa: Gajeva 35, 40000 Čakovec

Telefon za rezervacije: 040/ 390 011RESTORAN SUDJELUJE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM

Pozoj

Cijena ručka: 100 kn

Cijena večere: 100 kn

PREDJELO

1. Punjena paprika s aromatiziranom integralnom rižom – paprika, luk, integralna riža, peršin, pinjoli, grožđice, maslinovo ulje, menta, limun sok, cimet, šećer

2.Krem juha od buče s komadićima gorgonzole -butternut buča, sol, luk, češnjak, temeljac, vrhnje za kuhanje

3. Salata od cikle i tamnog graha -cikla, naranča, grah, cimet, komorač, sjemenke, bučino ulje, aceto balsamico

GLAVNO JELO

1. Povrtna carbonara -paprika, tikvice, maslinovo ulje, kukuruz šećerac, penne rigate (tjestenina), jaje, parmezan, edamer

2. Teriyaki lungić s pečenim krumpirom uvaljani u kukuruzno brašno -svinjski lungić, kukuruzno brašno, mirin, šećer, soja sos, sake, sezam, čili prah, ulje, češnjak, đumbir, jabuka

3. Nadjevena mljevena junetina punjena šljivama, prelivena demi glace umakom, na postelji od crvene leće -mljevena junetina, šljive, crvena leća, korjenasto povrće, maslinovo ulje, maslac

DESERT

1. Bučnica – butternut buča, sir, jaja, vučeno tijesto, sol

2. Rolada od mandarine -jaja, kakao, mandarine, mlijeko, puding vanilija, šečer, maslac, coulis od mandarine

3. Pita od tamne čokolade i malina -tamna čokolada, ricotta sir,maline, drobljeni lješnjaci

Restoran Pozoj

Adresa:Matice hrvatske 6, 40000 Čakovec

Telefon za rezervacije: 040/ 673 033RESTORAN SUDJELUJUE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM

Terbotz

Cijena ručka: 100 kn

Cijena večere: 125 kn

PREDJELO

1. Krem juha od crvenog zelja

2. Marinirani kapun na lisnatoj salati s orašastim plodovima i pečena cikla

3. Punjene rolice od lijevanog tijesta sa sirom i povrćem na domaćoj šalši od rajčice

GLAVNO JELO

1. Pečena pileća prsa s umakom od crvenog grožđa, njoki od cikle i muškatne buče s kaduljom

2. Paketići vučenog tijesta s hajdovom kašom i telećom jetrom na pireu od batata

3. Svinjski kare punjen gljivama, kestenom, aromatiziranim maslacem i kalapajsani krumpir

DESERT

1. Prhko i sočno sa šljivom

2. Kolač od aronije i čokolade

3. Pita od muškatne buče, cimeta i bučinih koštica

Restoran Terbotz

Adresa: Železna Gora 113, 40312 ŠtrigovaTelefon za rezervacije: 040/857 444

RESTORAN SUDJELUJE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM

 

The Garden Bar & Kitchen Čakovec

Cijena ručka: 100 kn

Cijena večere: 125 kn

JELOVNIK I

Mesni menu “Moderno Međimurje” + 0,5 L The Garden Pilsner

Predjelo: Domaći trganci od pirovog brašna, ragout od dimljenog goveđeg jezika i graška, krema od mladog kozjeg sira, cikla marinirana u bučinom ulju

Glavno jelo: Sporo pečena patka, trgana pa zapečena u svinjskoj maramici, grilani žganci od heljde s pečenim lukom i suhim vrganjima, chutney od bundeve, karamelizirano vrhnje, pačji sos, hladno kuhana plahtica bundeve

Desert: Međimurska gibanica mousse

JELOVNIK II

Riblji fusion menu + 1 dcl Pro et contra Chardonnay Štampar

Predjelo: Okonomiyaki – japanska slana palačinka s kineskim zeljem zapečena s tigrastim kozicama, katsu umak, wasabi mayo, salatica, dresing od sezama, i rižinog octa

Glavno jelo: File lososa mariniran u miso/sake marinadi zapečen u pećnici, pire od narančastog batata s đumbirom, domaći brzo kiseljeni kiseli krastavci, krema od hrena

Desert: Poširana kruška u crnom vinu, reducirani sirup od poširanja, pire od kruške, mousse od kestena s rumom, hrskavi parmezan, crveni papar

JELOVNIK III – Vege menu + 1 dcl Sauvignon Belović

Predjelo: Krem juha od češnjaka s dinstanim porilukom i šampinjonima pečenim u soja sosu, suncokretove sjemenke s čilijem, peršin, bučino ulje

Glavno jelo: Tikvica punjena kremom od pečenog krumpira, zapečena s cheddar sirom, grilani tofu, salatica, cezar dresing, tostirane bučine koštice, džem od rajčice

Desert: Kolač od banane i kokosa, coulis od višnje, muškatni oraščić

Restorana The Garden Bar & Kitchen

Adresa: Ulica Perivoj Zrinskih, 40 000 Čakovec

Telefon za rezervacije: 040/390 777

RESTORAN SUDJELUJE OD 11.10. DO 20.10. S RUČKOM I VEČEROM

 

Ostavi komentar