18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

TJEDAN RESTORANA: Evo gdje možete uživati u finoj klopi za 100 kuna

Od petka, 13. ožujka, kreće Tjedan restorana i traje do nedjelje, 22. ožujka. U tom razdoblju za samo 100 kuna možete uživati u slijedu od 3 jela. 

Tjedan restorana je promotivna akcija sa svrhom promocije i promidžbe gastronomske scene Hrvatske u suradnji s ugostiteljskim objektima. Koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole te prilagođen hrvatskom tržištu.

Popis međimurskih restorana koji sudjeluju u akciji:

BAROK
Cijena ručka: 100 kn
Cijena večere: 125 kn

PREDJELO

1. Ribja juha s rajčicom i šafranom
2. Fuži s boškarinom i pancetom
3. Salatni tanjur s agrumima i piletinom paniranom u začinskom bilju

GLAVNO JELO
1. Pečena patka, džem od luka, polpete od krumpira
2. Filet smuđa u košuljici od lešnjaka, roladice od kelja, pire od mrkve, redukcija terana
3. Svinjski lungić na kremi od jalapeno papričica s pitom od povrća

DESERT
1. Mousse od pistacije na kremi od vanilije
2. Brownie s brusnicama i flambiranim voćem
3. Torta od mrkve i limuna
Čaša vina uz večeru

Restoran Barok
Adresa: Milke Trnine 19, 40000 Čakovec
Telefon za rezervacije: 040/363 726
RESTORAN SUDJELUJE OD 13.03. DO 22.03. S RUČKOM I VEČEROM

MEĐIMURSKA HIŽA
Cijena večere: 125 kn

PREDJELO
1. Riblja juha s tjesteninom
2. Brusketa s domaćim mesom iz tiblice, domaćom salamom, kobasicama i coullisom (redukcija od jabučnog soka , hrena i rustikalnim senfom)
3. Rizoto sa šumskim gljivama

GLAVNO JELO
1. Pečeni file brancina s umakom od zvjezdanog anisa i crnom palentom
2. Teleće obrazine s pireom od cikle, umakom od gljiva te zeleni složenac
3. Puretina omotana špekom punjena sa šparogama, karamelizirani luk, mrkva i šampinjoni

DESERT
1. Međimurska jabuka
2. Čokoladna rapsodija s naranđom
3. Slatka kruška u crnom vinu s čokoladnim moussseom i bailey umakom

Restoran Međimurska hiža
Adresa: Gajeva 35, 40000 Čakovec
Telefon za rezervacije: 040/ 390 011
RESTORAN SUDJELUJE OD 13.03. DO 22.03. S VEČEROM

Pozoj
Cijena ručka: 100 kn
Cijena večere: 100 kn

Restoran Pozoj
Adresa:Matice hrvatske 6, 40000 Čakovec
Telefon za rezervacije: 040/ 673 033
RESTORAN SUDJELUJUE OD 13.03. OD 22.03. S RUČKOM I VEČEROM

Terbotz
Cijena ručka: 100 kn
Cijena večere: 125 kn

PREDJELO
1. Krem juha od mladog špinata i medvjeđeg luka, žličnjak od sira
2. Namaz od piletine i brusnice, mladi dimljeni sir, rotkvica, salata, dresing od jagode
3. Šlikrfi – tradicionalna tjestenina punjena plučecima

GLAVNO JELO
1. Medaljoni svinjskog filea, umak od cikle, pire od krumpira, hrena i maka
2. Pureći ragu, palenta s porilukom, tostirani orašasti plodovi, panirana okruglica od crvenog kupusa
3. Kremasti rižoto s povrćem, gljivama, zreli sir i hrskavi prutić punjen pastrvom

DESERT
1. Čokoladna torta – torta bez brašna, žele od Grana Padana i malina
2. Prhki kolač s aronijom i kokosom
3. Cappuccino desert u čaši

Restoran Terbotz
Adresa: Železna Gora 113, 40312 Štrigova
Telefon za rezervacije: 040/857 444
RESTORAN SUDJELUJE OD 13.03. DO 22.03. S RUČKOM I VEČEROM

Bali’s
Cijena ručka: 100 kn
Cijena večere: 125 kn

JELOVNIK I
Predjelo: Muškatna krem juha s tostiranim sjemenkama suncokreta i integralnim krutonsima
Glavno jelo: Svinjski file u zelenoj korici, gratinirani pire od batata, čips od celera, umak od timijana i vina
Desert: Mousse od tamne čokolade i chilia, spužva od kakaa

JELOVNIK II
Predjelo: Aromatični tartar od tune, kukuruzni krutons, matovilac salata
Glavno jelo: Marinirani file smuđa, krema od krumpira i celera, proso s prokulicama
Desert: Mrvljena pita od jabuka, krema od vanilije sa sladoledom od vanilije

JELOVNIK III
Predjelo: Kremasti rižoto od korijenastog povrća
Glavno jelo: Pileća rolada s kulenom omotana slaninom, julienne povrće, okruglice od krumpira
Desert: Kokos tortica, umak naranča

Restoran Bali’s
Adresa: Trg Republike 3, 40328, Donja Dubrava
Telefon: 099/ 382 99 05
RESTORAN SUDJELUJE OD 13.03. DO 22. 03. S RUČKOM I VEČEROM

Hotel Panorama
Cijena ručka: 100 kn
Cijena večere: 100 kn

PREDJELO
1. Coleslaw salata s pršutom
2. Krem juha od hrena i kolerabice s crnim krutonom i pjenicom od vrhnja
3. Salata od kozica, grejpa i avokada

GLAVNO JELO
1. Marinirani otkošteni batak u hrskavoj panadi na ječmenoj kaši s aromatičnim povrćem
2. Pureća prsa u slanini na zelenoj podlozi od špinata
3. Smuđ na žaru, rižoto sa špinatom i pržene cherry rajčice

DESERT
1. Tiramisu
2. Slatki užitak s malinama
3. Ivanina baklava sa sladoledom od vanilije

Čaša vina
Izbor vina:
Pjenušac Cmrečnjak Rose
Muškat žuti Dvanajščak Kozol
Pinot bijeli kuće Cmrečnjak

Restoran Hotel Panorama
Adresa: Matije Gupca 102, 40323 Prelog
Telefon: 040/ 648 090
RESTORAN SUDJELUJE OD 13.03. DO 22.03. S RUČKOM I VEČEROM

Le Batat Healthy Dining
Cijena ručka : 100 kn
Cijena večere: 125 kn

JELOVNIK I
Predjelo 1: Salata od leće sa sviježim povrćem i prženim sjemenkama
Predjelo 2: Krem juha od cvjetače i brokule
Glavno jelo: Njoki od buče u umaku od domaćih sireva
Desert: Tart od maline

JELOVNIK II
Predjelo 1: Juneći rosbeef na matovilcu
Predjelo 2:Goveđa juha sa domaćom tjesteninom i gris knedlama
Glavno jelo: Ramstek na posteljici od sviježeg povrća sa domaćim kroketima od riže i umakom od senfa
Desert: Zdrava Međimurska gibanica sa domaćim sladoledom

JELOVNIK III
Predjelo 1: Proljeće na tanjuru
Predjelo 2: Krem juha od tikvice
Glavno jelo: Smuđ u umaku od kopra sa domaćim šiškrlima i kuhanim povrćem
Desert: Tris čokolade
Čaša vina

Restoran Le Batat Healthy Dining
Adresa: Izvorska 3, Toplice Sveti Martin, 40313 Sveti Martin na Muri
Telefon za rezervacije: 040/ 315 005
RESTORAN SUDJELUJE OD 13.03. DO 22.03. S RUČKOM I VEČEROM

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE