10 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Tibeti u kolažu jednako zanimljivi kao i pravi

Izložba dječjih likovnih i istraživačkih radova nastalih uz izložbu „Tibeti u Međimurju i Podravini“ u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja od 18.3. – 8. 4. 2022. otvorena u petak, 18.3.2022. u 18,00 h.

Uz otvorenje izložbe „Tibeti u Međimurju i Podravini“ Muzej je objavio likovni i istraživački natječaj na kojem su mogla sudjelovati djeca i učenici u dobi od 6 do 18 godina (djeca/učenici s posebnim potrebama mogli su sudjelovati bez obzira na dob).

Propisana tehnika likovnoga rada bio je kolaž (kombinacija različitih materijala), a maksimalan format 2D rada bio je 70 x 50 cm.

Za istraživački dio natječaja sudionici su trebali izraditi prezentaciju u pdf-formatu do 10 MB prema zadanim uputama (što je tibet; podrijetlo riječi tibet; simbolika tibeta; motivi na tibetima; značenje boja na tibetima; fotografija tibeta; zaključak).

Ovaj projekt je osmislila dr. sc. Ines Virč, kustosica voditeljica Pedagoškog odjela u suradnji sa Janjom Kovač, kustosica, voditeljicom etnografskih zbirki koja je postavila i izvornu izložbu „Tibeti u Međimurju i Podravini“.

Broj radova iz ustanova nije bio ograničen, a jedan autor mogao je poslati samo jedan rad.

Primljeno je 71 likovni i 22 istraživačka rada. Povjerenstvo je imalo iznimno težak zadatak u odabiru najboljih radova jer svaki je rad doista poseban. Kategorije nagrađenih podijeljene su na vrtić, osnovnu školu, srednju školu, rad skupine i istraživačke radove.

Svi će radovi biti izloženi u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja, a na facebook stranici Muzeja Međimurja Čakovec bit će virtualna izložba svih radova.

Dobitnici po kategorijama
Likovni radovi
Vrtić

 1. Oto Ovčar
 2. Erin novak Matić
 3. Ema Naranđa

Osnovna škola

 1. Jona Purić
 2. Viktor Trstenjak Madžar
 3. Matej Branilović

Srednja škola

 1. Lucija Antonia Serdarević
 2. Roberta Sabol
 3. Dino Zeba

Rad skupine

Dnevni boravak djece “Dr. Antun Bogdan” i Centar za odgoj i obrazovanje

Likovno-istraživački radovi

 1. Livia Đudajek
 2. Taisa Helena Tomašić
 3. Nika Težački

Galeriju pogledajte ovdje (Tibeti)

Foto : Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE