U teškoj nesreći smrtno stradao Denis Kalšan iz Preloga, dva najteže ozlijeđena izvan životne opasnosti

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros u Svetom Križu kako neslužbeno doznajemo smrtno je stradao 24. godišnji Denis Kalšan iz Preloga. Na preloškim forumima mnogi znani i neznani, susjedi, prijatelji, kolege s posla i drugi izražavaju sućut njegovoj obitelji. On je prema prvim informacijama sjedio na stražnjem sjedalu automobila Audi A5 koji je rano ujutro oko 5 sati, najprije žestoko udario u betonski zid kraj ceste, a zatim je sletio sa ceste i završio u kukuruzu. 24. godišnjak nažalost nije preživio ovu stravičnu nesreću, dok preostala četiri mladića nisu zadobili ozljede opasne po život.

U Audiju A5 bili su vozač i četiri njegova mlađa poznanika, koji su navodno nakon zatvaranja lokala u Prelogu, krenuli “na još jedno piće” u neki od kafića koji još radi u blizini Čakovca. Uslijed po svemu sudeći velike brzine, vozač je kod crkve u Svetom Križu izgubio nadzor nad volanom, prešao na suprotnu lijevu stranu ceste i nakon toga dogodio se najprije strahoviti sraz s betonom, a onda i slijetanje sa ceste i prevrtanje u kukuruznom polju.

Četiri su osobe iz auta nakon žestokog udara prebačene na liječenje u Županijsku bolnicu Čakovec. Jedan od njih je vozač kojeg su iz smrskanog auta rezanjem lima vadili vatrogasci. On je bez svijesti prebačen u bolnicu, ali prema najnovijim informacijama njegovo je stanje danas prijepodne stabilno. Također jedan od mladića koji je sjedio na sjedištu iza zadobio je teške tjelesne ozljede. Suvozač i još jedan putnik prošli su po svemu sudeći s lakšim ozljedama i bit će nakon promatranja pušteni kući.

Svi stradali putnici u autu su u 20. godinama života, dok je jedini stariji u autu, s navršenih 30-ak godina života bio vozač, koji inače radi kao gastabajter u Njemačkoj i bio je za vikend u rodnom kraju. Nažalost, silna upozorenja i najteže nesreće koje su se dogodile u prošlosti u sličnim situacijama, nikad ne dopru do svih koji sjedaju za volan i još k tome imaju pun auto, posebice kada nakon noćnog provoda, nikako ne bi trebalo dodatno izazivati sudbinu.

 

 

Ostavi komentar