6.4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Sveti Martin na Muri: Općina osigurala besplatnu užinu za 48 školaraca

Općina Sveti Martin na Muri je, zaključkom načelnika općine Martina Srše i odlukom Općinskog vijeća, a potaknuta sve izazovnijim ekonomskim prilikama i planom za unaprjeđenjem demografskih uvjeta života, odlučila financirati školske obroke za dio učenika OŠ Sveti Martin na Muri u šk. god. 2022./23.

Time se svakom drugom i narednom djetetu koji istovremeno pohađaju osnovnu školu te djeci iz slabijih socio-ekonomskih prilika u potpunosti snose troškovi prehrane školske užine, što je pak omogućilo da 48 školaraca ima besplatnu užinu. U općinskom proračunu je za to osigurano 65.000 kn što pokriva troškove prehrane za trajanje cijele nastavne godine.

Tom prigodom su načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša i ravnateljica škole Petra Novinščak, u četvrtak 29. rujna 2022. godine potpisali Sporazum o financiranju užine učenicima OŠ Sveti Martin na Muri.

Škola ujedno sudjeluje i u projektu „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ čiji je nositelj Međimurska županija, a u potpunosti sufinanciran pomoću Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), čime je još za dodatnih 20 učenika osigurana besplatna prehrana.

Tako će trećini učenika OŠ Sveti Martin na Muri ove nastavne godine biti pokriveni troškovi obroka u školi.

OŠ Sveti Martin na Muri se zahvaljuje Općini i inicijativi načelnika na brizi za naše učenike i njihove obitelji i time nastavlja odličnu suradnju za dobrobit naših školaraca, njihovih školskih i obiteljskih uvjeta i time doprinosi razvoju kvalitete obrazovanja i življenja.

Izvor: Općina Sveti Martin na Muri

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE