SVETI JURAJ NA BREGU: U sklopu Varaždinskih baroknih večeri nastupa ansambl iz Švedske

U subotu, 28. rujna, u sklopu Varaždinskih baroknih večeru u Župnoj crkvi Sv. Jurja, mučenika u Lopatincu održat će se koncert Ansambla Kristus Konungens iz Švedske.

Vokalni ansambl Kristus Konungensutemeljio je 2014. godine njegov dirigent Samuel Eriksson. Od tada zbor redovno nastupa i važan je glazbeni dio liturgije katoličke crkve Kristus Konungens (Krista kralja) u Göteborgu. Nedavni nastupi uključuju izvedbe djela Passio Arva Pärta, Via Crucis Franza Liszta, All night Vigil Sergeja Rahmanjinova i Requiem W.A.Mozarta.

Samuel Eriksson je glazbeni ravnatelj katoličke crkve Kristus Konungens (Krista kralja) u Göteborgu od 2014. godine.  Njegovi dotadašnji angažmani obuhvaćaju izvedbu svih orguljski djela J.S.Bacha u nizu 24 koncerata u crkvi u Varbergu, južno od Göteborga. Nastupio je na švedskom radiju kao solist i kao korepetitor Švedskog komornog zbora. Kao dirigent je ravnao mnogim velikim djelima zborske literature uključujući Bachove pasije, Händlovog Mesiju te Mozartov, Fauréov i Durufléov Requiem. Najsvježije su njegove izvedbe All night Vigil Sergeja Rahmanjinova i Passio Arva Pärta.

Dođite i svojim  prisustvom uzveličajte svečanost u čast akadamika Jurice Muraya koja je namjenjena svima nama! Ulaz je slobodan!

Izvor: Župa sveti Juraj na Bregu

Ostavi komentar