3.2 C
Čakovec
Četvrtak, 2 veljače, 2023

Svečana sjednica u Svetom Martinu: Sredina smo u kojoj je lijepo i ugodno živjeti!

U sportskoj dvorani Toplica Sveti Martin u svečanom ozračju održana je sjednica Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri povodom Dana općine. 

Predsjednik vijeća Ivica Kutnjak naglasio je u svom govoru da je izuzetno zadovoljan radom općinskog vijeća, doprinosom svih vijećnika bez obzira na političku opredijeljenost, kao i na odličnu suradnju s načelnikom.

> Zvonimir Babić, Miroslav Novinščak, BRA-MAR, Toplice i DVD Sveti Martin laureati Općine

Zahvalan sam svim vijećnicima na konstruktivnim prijedlozima i dobronamjernim kritikama, kao i na predanosti koju svi zajedno pokazujemo kada je u pitanju prosperitet i razvoj Općine, koji je svima nama na prvom mjestu, naglasio je Ivica Kutnjak.

Istaknuo je da su u proteklih godinu dana donijeli niz odluka, počevši od poticaja za uređenje nekretnina, komunalne infrastrukture, dopune programa javnih potreba u kulturi, sportu, socijalnoj zaštiti, komunalnom otpadu, formiranje novog grobnog krila, završenje projekta uređenja groblja, izmjene samog centra, uvođenje etičkog kodeksa, uvođenje transparentnost gdje mještani mogu vidjeti na što se sve troši javni novac te da su osnovali vlastitipogon te niz drugi projekata.

Načelnik Martin Srša naglasio je da se Općina Sveti Martin na Muri od svojih početaka polako, ali sigurno pretvarala u sredinu u kojoj se izgrađuje komunalna infrastruktura, gdje se otvaraju obrti, poduzeća, grade poslovni prostori, niče Gospodarska zona te počinje razvoj turizma.

Martin Srša
Martin Srša, načelnik

– Naša općina pretvara se u sredinu u koju dolaze turisti, posjetitelji dolaze kod nas zbog prekrasno očuvane prirode, dobre eno-gastronomske ponude i zdravog rekreativnog turizma. Pretvaramo se u sredinu u kojoj je lijepo i ugodno živjeti, naglasio je Srša.

Podsjetio je i na blagdan svetog Martina biskupa, koji za Općinu Sveti Martin ima osobit značaj jer je upravo sveti Martin zaštitnik Župe i Općine.

Svečanosti su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem, zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Srpak, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, predsjednik Županijske skupštine Dragutin Glavina, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, kao i mnogi drugi uzvanici, općinski vijećnici, načelnici iz čak 16 međimurskih općina, te brojni mještani, kao i čelni ljudi Turističke zajednice Sveti Martin na Muri.

U nastavku pogledajte fotografije sa svečane sjednice.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,691SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE