8.7 C
Čakovec
Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

25-godišnjaku zatvor, a ne rad za opće dobro zbog droge

Županijski sud u Slavonskom Brodu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu kojom je okrivljeni hrvatski državljanin (1997.) proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Okrivljenik je proglašen krivim da je od listopada 2015. do siječnja 2017. godine u Hlapičini, putem ilegalnih internetskih stranica kupovao drogu amfetamin i prodavao ju konzumentima te, u cilju prodaje droge, uzgajao indijsku konoplju i proizvodio drogu marihuanu. 

Općinski sud u Čakovcu osudio je okrivljenika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i zamijenio je radom za opće dobro. 

Županijski sud u Slavonskom Brodu je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetnika osudio okrivljenika na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine (djelomična uvjetna osuda), jer prvostupanjski sud nije pravilno vrednovao određene činjenice.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE