Stolnotenisači čekaju nove mjere nakon 21. prosinca

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite 27. studenoga donio odluku o prekidu svih ligaških natjecanja, Hrvatski stolnoteniski savez je povodeći se činjenicom da stolnotenisači, iako svrstani u pojedinačne sportove, imaju svoja ligaška natjecanja tražio određene ustupke.

Ubrzo je dobio i odgovor iz Ministarstva turizma i sporta, u kojemu je, uz opravdanje mjera Stožera za sprječavanje prijenosa korona virusa, obećao da će zajedno s tijelima državne uprave nadležnima za sport razmotriti sve mogućnosti da se novim mjerama, dodatno pomogne sportu da bi mogao funkcionirati u punom opsegu. A to znači da su stolnotenisači i sportaši u drugim, tzv. malim sportovima svrstanim u pojedinačne sportove, stavljeni na čekanje najmanje do 21. prosinca, kada istječu mjere Nacionalnoga stožera od 27. studenoga.

Odluka vjerojatno ovisi o kretanju epidemiološke situacije pa nije sigurno da će i ti sportovi dobiti zeleno svijetlo za nastavak svojih ligaških natjecanja. A u stolnom tenisu i za odigravanje mnogih pojedinačnih turira i prvenstava za mlađe kategorije, od kojih su neki već i sada odgođeni.

Tekst: Franjo Flac

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE