Srebro i bronca sa Svjetskog kupa za karatiste Globusa

Usprkos strogim epidemiološkim mjerama čak 2.000 natjecatelja iz 50 država i četiri kontinenta nastupilo je proteklog tjedna na Svjetskom kupu i Svjetskoj ligi za uzraste od U12 do mlađih seniora u Poreču. Boje Hrvatske u poznatom istarskom turističkom odredištu kao dio nacionalne reprezentacije branili su i natjecatelji Karate kluba Globus iz Čakovca-Male Subotice. Nastup za odabranu vrstu Lijepe naše sigurno će dugo pamtiti naši Tino Panić i Petar Slukić. Panić je uzeo srebro u borbama u kategoriji U12 do 35 kilograma, a Slukić broncu u borbama u kategoriji U12 +45. Slavlje Slukića je još veće jer je u Poreč stigao direktno iz Salzburga gdje je dan prije bio drugi na Austrian Openu.

Od ostalih Globusovaca  na Svjetskoj ligi za U14, kadete i juniore Sara Novak osvojila je odlično 7. mjesto u kategoriji juniorki -59kg, a Laura Strahija 9. mjesto u kategoriji U14 +47kg. Osvajačica medalje sa Svjetske lige u Cipru Aida Trstenjak gubi u osmini finala od predstavnice Ukrajine koju je prošli put pobijedila na Cipru u polufinalu. „Nažalost curama je uzmanjkalo samo malo sportske sreće do medalje, a nije im pomogao ni domaći teren jer su sve tri izgubile u najmanju ruku čudnim i pristranim sudačkim odlukama pred praznim tribinama“ izjavio je trener KK Globus Dejan Slukić.

Ostali natjecatelji  međimurskog karate kluba ovaj put nisu uspjeli proći kvalifikacije i umiješati se u borbu za medalje. Josip Slukić, nakon što je zbog ozljede propustio Austrian Open prošlog vikenda, nažalost nije se uspio oporaviti i odraditi mečeve. Nastupili su još Ana Filipović, Leona Gulija, Paulina Magdalenić, Sven Strahija, Lovro Farkaš, Kristian i Nikola Topličanec. Natjecanje je održano bez gledatelja i pod strogim epidemiološkim mjerama gdje su svi natjecatelji morali doći sa važećim PCR testom i nakon toga su bili svakodnevno dodatno  antigenski testirani. „ Naši natjecatelji su u dva vikenda (Austrian Open i Svjetski kup) imali po nekoliko testiranja što nije jednostavno ni psihološki, ni logistički, a ni financijski, pa se nadamo da će se situacija s pandemijom uskoro popraviti i da ćemo se vratiti normalnom ritmu i načinu održavanja karate turnira“ poručio je Slukić.

Ostavi komentar