Sportska dvorana Osnovne škole Donji Kraljevec opremljena suvremenom opremom

Međimurska županija šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo.

Nakon što je u potpunosti obnovljena zahvaljujući investiciji vrijednoj 4,2 milijuna kuna, sportska dvorana Osnovne škole Donji Kraljevec sada je i  opremljena sportskom opremom koja će omogućiti kvalitetno izvođenje aktivnosti za osnovnoškolce, vrtićarce i udruge Donjeg Kraljevca.

Osnovnu školu Donji Kraljevec pohađa 106 učenika, no školsku sportsku dvoranu koriste i djeca polaznici Dječjeg vrtića „Ftiček“, kao i članovi lokalnih udruga i sportskih klubova. Stoga je Općina Donji Kraljevec u suradnji s Međimurskom županijom inicirala projekt opremanja sportske dvorane potrebnom sportskom opremom i rekvizitima kako bi se podigla kvaliteta sportskog objekta. „Želimo naše mještane potaknuti da se što više bave sportom, a razvojem sportske infrastrukture stvorili smo uvjete kakve naši sportaši i građani zaslužuju.“, kazao je načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat.

Opremanje dvorane vrijedno 527.958,75 kuna

Sportska dvorana opremljena je pomičnim zavjesama koje će omogućiti istovremene treninge za više razreda ili  ekipa istovremeno. Postavljena je zaštitna oplata po zidovima, nabavljene su strunjače za švedske ljestve, lopte, pribor za različite sportove te je opremljeno kompletno igralište za odbojku. Nabavljen je i stroj za čišćenje koji će olakšati održavanje dvorane. Ravnateljica OŠ Donji Kraljevec Sandra Vlahek naglasila je važnost projekta vrijednog 527.958,75 kuna: „Od dotrajale dvorane koja nije bila adekvatno opremljena, dobili smo suvremenu sportsku dvoranu opremljenu sa svim potrebnim nastavnim sredstvima i pomagalima. Dvorana će sada biti dostojan centar sporta i društvenih događanja našeg mjesta.“

Sportaša i sportašica Donjem Kraljevcu ne nedostaje te se mogu pohvaliti odličnim nogometašima, košarkašima, mažoretkinjama, stolnotenisačima i twirling klubom. Potrebu za sportskom opremom prepoznala je i Međimurska županija koja je u projekt opremanja uložila vlastita sredstva. „Veliko je zadovoljstvo što nakon potpune obnove škole i dvorane, ovaj objekt dižemo na još višu razinu na korist djece i građana Donjeg Kraljevca. Međimurskoj županiji dodijeljena je titula Europske regije sporta za 2022. godinu, stoga je važno ulagati u sportsku infrastrukturu koja će omogućiti kvalitetno održavanje sportskih događaja.“, zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Ostavi komentar