Sportaši danas daruju krv

Zajednica sportskih udruga Čakovca i Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec  organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom Sportaši daruju krv. Dobrovoljno darivanje krvi bit će održano danas, u ponedjeljak 1. kolovoza od 10 do 14 sati u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Mihovljanska 68 u Čakovcu.

Međimurski sportaši su još jednom pozvani da pokažu svoju humanost i pošalju poruku kako su uvijek spremni pomoći pogotovo u situaciji nestašice krvi nekoliko krvnih grupa koja se javlja u špici nikad bolje turističke sezone.

Ovog puta je velika potražnja za krvnom grupom: 0+, ali se traže i ostale krvne grupe. Dobrovoljno darivanje krvi s ciljem spašavanja ljudskih života je humani čin koji se zasniva na principima dobrovoljnosti, anonimnosti, neplaćenosti i solidarnosti. Iz sportskih zajednica pozivaju članove sportskih klubova, ali i sve ljude dobre volje da se odazovu ovoj akciji, pokažu svoju plemenitost i daruju krv.

Prilikom akcije darivanja osigurat će se svi potrebni zdravstveno-sanitarni uvjeti u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Za sve dobrovoljne darivatelje krvi bit će osigurano besplatno piće i hrana.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE