Skupština Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu

Na temelju članka 18. Pravila Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu održana je skupština 4. ožujka 2024. godine u 19:00 sati u dvorani pokraj prostorija Ogranka, na adresi Park Rudolfa Kropeka 2, 40 000 Čakovec.

Na skupštinu se odazvalo dvadesetak članova što je ipak bilo dovoljno za kvorum i pravovaljanost odluka. Skupštini je prisustvovao i župan Matija Posavec kao i predsjednik Zrinske grade Đuro Bel.

DNEVNI RED 1. Otvaranje skupštine a. izbor Radnog predsjedništva (3 člana) b. izbor zapisničara c. izbor verifikacijske komisije d. izbor ovjerovitelja zapisnika 2. Pozdravna riječ 3. Izvješće o radu Ogranka 4. Izvješće o financijskom poslovanju Ogranka 5. Izvješće Nadzornog odbora 6. Program rada i financijski plan za 2024. 7. Izvješće verifikacijske komisije 8. Donošenje odluke o prihvaćanju izvješća o radu, izvješća o financijskom poslovanju i izvješća Nadzornog odbora 9. Donošenje odluke o prihvaćanju programa rada i financijskog plana za 2024. 10. Ostala pitanja, prijedlozi i informacije

Uvodno je župan pozdravio sve prisutne i najavio brojne aktivnosti iz županije koje je se direktno tiču rada Ogranka Matice hrvatske Čakovec.

Svoju Godišnju skupštinu održao je Ogranak Matice hrvatske Čakovec, na kojoj su podnesena izvješća o radu ogranka, financijama i Nadzornog odboru te su doneseni Program rada i financijski plan za 2024. godini.

Govoreći o radu ogranka u prošlogodišnjem razdoblju, njegov predsjednik Zoran Turk, rekao je kako su ostvareni svi planovi, te je rad bio više nego uspješan u svim segmentima, a vrlo dobra bila je suradnja s mnogim institucijama i ustanovama.

Jednako tako bit će u narednom razdoblju u kojem je pred ogrankom niz poslova, pak tako i onih vezanih uz prostorije u kojima ogranak ima svoje sjedište. Tu će se nastojati racionalizirati troškovi energenata i dvorane koje ogranak koristi stalno ili povremeno.

Predviđa se i bogat nakladnički program te druge aktivnosti u zajedništvu sa središnjicom Matice hrvatske u Zagrebu, Međimurskom županijom, Gradom Čakovcem, kao i svima onima koji su spremni na suradnju s ovom značajnom kulturnom ustanovom u našoj domovini.

Po završetku skupštine upriličeno je druženje svih sudionika i prijatelja ogranka, koje je proteklo u ugodnom ozračju, te izraženim željama da se uspješan rad pod vodstvom novog i mladog predsjednika Zorana Turka nastavi.

Galeriju pogledajte ovdje (MATICA HRVATSKA)

Foto: Mario Golenko

Skupština Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE