Skromna svečanost uz Dan grada Preloga

prelog
Dobitnici javnih priznanja grada Preloga

Sukladno aktualnoj situaciji, na skroman i prikladan način obilježen je ovogodišnji Dan Grada Preloga. Grad Prelog slavi svoj dan 6. prosinca, u spomen na prvo spominjanje Preloga, daleke 1264. godine. U nedjelju, 6. prosinca, položen je vijenac i upaljene su svijeće ispred centralnog križa na groblju u Prelogu.

Sveta misa služena je u Župnoj crkvi sv. Jakoba, a nakon mise položen je vijenac i upaljene svijeće na Spomen ploču znamenitim Hrvatima priločke Župe. Ovogodišnja Javna priznanja Grada Preloga dodijelila su se u ponedjeljak, 7. prosinca, u Gradskoj vijećnici.

Dodjeli Javnih priznanja nazočili su Darko Horvat, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te njegovi zamjenici Dražen Novak i Marijan Glavina, saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan. Uz čestitke nagrađenima, istaknuta je i zahvala za njihov rad i zasluge za današnji izgled Preloga.

Plaketu Grada Preloga primili su Slavko Režek iz Cirkovljana, Marko Jeđud iz Čehovca, Dragutin Kare iz Preloga i NK Naprijed iz Cirkovljana, a Grb Grada Preloga Marta Posavec iz Preloga i Eurobeton d.d. iz Preloga.

Ostavi komentar