Svečanom sjednicom i dodjelom priznanja Općina Podturen proslavila svoj dan

Tradicionalno, na blagdan Tijelova, Općina Podturen proslavila je svoj dan, uz svečanu sjednicu Općinskoga vijeća kojoj su prisustvovali brojni građani i uzvanici.

Publika
Foto: MŽ

Domaćini, predsjednik Općinskog vijeća Vjenceslav Hranilović i načelnik Perica Hajdarovićpoželjeli su dobrodošlicu gostima i mještanima te se osvrnuli na projekte ostvarene u proteklom razdoblju, te predstavili planove i ciljeve za daljnji razvoj i modernizaciju mjesta. – Na dana kada slavimo 31 godinu djelovanja naše općine, s ponosom ističemo da smo se razvili u urbanu sredinu, privlačnu mladim obiteljima, naglasio je predsjednik Općinskoga vijeća Vjenceslav Hranilović.

Prezentacija
Foto: MŽ

Svečana sjednica započela je uvodnim govorom predsjednikom Općinskog vijeća, koji je istaknuo postignuća općine u protekloj godini i zahvalio svima koji su pridonijeli dosezanju ciljeva. Hranilović je također naglasio važnost zajedništva i suradnje za daljnji, nesmetan razvoj općine.

Muška osoba drži govor
Foto: MŽ

Najvažnijim danom u godini za Podturen i ostala naselja u općini – Celine, Ferketinec, Miklavec, Novakovec, Sivica – odjekivale su poruke nade u govorima i planovima za budućnost područja koje je teritorijem malo, ali projektima veliko, kako je istaknuo načelnik Perica Hajdarović.

Muška osoba drži govor
Foto: MŽ

Podjednako brinemo o svim našim stanovnicima, od najmlađih do najstarijih, trudeći se razvojne planove prilagoditi potrebama svih naših žitelja. Osobito mi je drago što je konačno pokrenuti i projekt izgradnje kanalizacije u našoj općini, u naseljima Ferketinec i Novakovec, a po donošenju izmjena prostornoga plana, nastavit ćemo uređenje naših mjesta, prvenstveno centra Podturna, rekao je načelnik Hajdarović.

Publika
Foto: MŽ

Zamjenik župana Josip Grivec, izaslanik predsjednika Sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, te izaslanica predsjednika Vlade, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, mještanima, rukovodstvu Općine te vijećnicima čestitali su Dan općine, uz želje da jednakim intenzitetom nastave rad i ostvare sve planove na dobrobit svoje sredine.

Sunčana Glavak drži govor
Foto: MŽ

Najsvečaniji dio sjednice bila je dodjela priznanja, a odlukom Općinskog vijeća zahvalnice za očuvanje kulturne baštine i promociju Općine Podturen dodijeljene su Sabini Telebuh i Ljubici Kerhač, zatim za humanitarni i društveni angažman u lokalnoj zajednice Mladenu Božiću i Ivanu Zrni, a zahvalnice su posthumno dodijeljene Rudolfu Sršanu za humanitarni i društveni angažman, te Augustu Petroviću za izniman doprinos u očuvanju kulturne baštine i promociju općine Podturen. Pečat Općine Podturen dodijeljen je KUD-u Podturen također za izniman doprinos u očuvanju baštine i promociju Općine Podturen.

Muške i ženske osobe u nošnjama nastupaju i pjevaju na pozornici
Foto: MŽ

U kulturno – umjetničkom djelu programa sudjelovali su zbor KUD-a Podturen, Udruga žena Sivica s tamburašima, Udruga Turen iz Podturna, te KUD Novakovec.

Tamburaši sviraju na pozornici
Foto: MŽ

Svečanoj sjednici nazočili su i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, potpredsjednik Skupštine i saborski zastupnik Ivica Baksa, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša, načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić, kao i predsjednici općinskih vijeća niza međimurskih općina, predsjednici mjesnih odbora općine Podturen i brojni drugi uzvanici.

 

Izvor: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE