Ravnatelj bolnice I. Šegović: Beba od 5 mjeseci umirala je pred nama od upale pluća izazvane koronom

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 50 pacijenta pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpušteno je 11 pacijenata, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji, nema preminulih osoba.

Klinička slika hospitaliziranih teža je od prošle godine, a ono što posebno zabrinjava je veći broj zaražene djece. Zato pozivamo da se cijepe građani i sva djeca starija od 12 godina. Mi u bolnici svakodnevno svjedočimo važnosti i učinkovitosti cijepljenja, jer je većina hospitaliziranih necijepljena. Upravo zbog necijepljenih i oboljelih trpe oni koji su cijepljeni, a trebaju određenu zdravstvenu uslugu.“, rekao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Igor Šegović.

– Dijete od 5 mjeseci u proteklom dežurstvu doslovno je umiralo pred nama od upale pluća izazvane covidom. Zahvaljujući dobroj intervenciji, dobrim lijekovima, dijete smo spasili, dijete je sada dobro, ali kad to vidite onda znate da cjepivo i pridržavanje epidemioloških mjera ima smisla i da ne smijemo doći do te razine da nam dijete može umrijeti od covida, rekao je ravnatelj.

 

Ostavi komentar