Pucnjava u Kuršancu, policijska akcija u Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi

automatska puška
Ilustracija

U ponedjeljak, 16. prosinca oko 11 sati u Kuršancu, Ulici Matije Gupca, na ulici, je 58-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, pucao iz vatrenog oružja u prisustvu više mještana, nakon čega se udaljio.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u ranim popodnevnim satima je ta osoba uhićena.

Temeljem naloga županijskog suda izvršena je pretraga kuće koju on koristi te je pronađena automatska puška marke „Crvena zastava” modela “M70 AB2” koja je oduzeta. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Dragovoljno predano oružje i streljivo

Istoga dana u Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi provedena je preventivna akcija “Manje oružja, manje tragedija” kojom prilikom je od više osoba iz Piškorovca, izvršena dragovoljna predaja 144 komada raznog nerasprskavajućeg streljiva call. do 14,5 mm i tri spremnika za automatsku pušku. Ujedno je za vrijeme trajanja akcije u Prelogu od osobe koja je htjela ostati anonimna preuzet i revolver ručne izrade, call. 22LR.

Streljivo, spremnici automatske puške i pištolj su preuzeti i pohranjeni u skladište Policijske uprave međimurske.

Ostavi komentar