Prometna izolacija Međimurja – vlakom do Zagreba za 3 i pol sata kao prije 100 godina

prometna izolacija
Ilustracija

Svakim danom sve više Međimuraca putuje u Zagreb, jedni zbog posla drugi zbog studija, a treći na specijalističke pregled u zagrebačke klinike. No javnim prijevoz linije vlakom ili autobusom su toliko loše da je ogorčeni građanin preko županijskog vijećnika Željka  Pavlica (MDS) zatražio intervenciju Međimurske županije da razriješi prometnu izolaciju Međimurja.

Željko Pavlic
Željko Pavlic

-Danas gotovo i nema direktnog brzog vlaka  Kotoriba – Zagreb, a putovanje do Zagreba redovnim vlakom traje nezamislivih 3 i pol sata, često s presjedanjima u Varaždinu.

Unatoč molbama putnika prema Hrvatskim željeznicama, ne dolazi do promjena. Od prosinca 2012. godine HŽ je uveo tzv. studentski vlak koji polazi ujutro iz Zagreb do Čakovca – Buzovca, tada produžuje do Male Subotice, ali ne i do Kotoribe, već u Subotici stoji jedan sat i odande kreće za Čakovec.

Ni s autobusima nije puno sretnije i tu se treba presjedati u Varaždinu, iako to često i ne piše u voznom redu. Vijećnik Željko Pavlic je zamolio župana na Skupštini Međimurske županije da se prekine ta prometna izolacija Međimurja.

Ostavi komentar