Priliku za državno natjecanje iz informatike dobilo 12 članova MIK-a i MIS-a

Osnovnoškolci, članovi udruga MIS i MIK, koji su sudjelovali na županijskom natjecanju iz informatike u Međimurskoj županiji i plasirali se na državno natjecanje u društvu mentora Dejana Drabića

U srijedu, 16. ožujka Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je službene rezultate županijskog natjecanja iz informatike, zajedno s popisom kandidata koji su pozvani na državnu razinu natjecanja.

Među učenicima koji će imati priliku sudjelovati na državnom natjecanju nalazi se čak 12 polaznika programa koje provode udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK). Izuzetan je to uspjeh udruga, njihovih članova, mentora Dejana Drabića, Viktora Lazara i Marina Drabića, ali i svih aktera koji ulažu u edukaciju i podupiru projekte u čijem je fokusu razvoj IT znanja i vještina djece i mladih. U iste se ubraja i projekt Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, koji se u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Uspjeh je još veći kad se u obzir uzme činjenica da je pozivnicu za državno natjecanje dobila tek nekolicina natjecatelja, odnosno desetak najboljih u svakoj dobnoj skupini pojedine kategorije.

Udruge MIS i MIK na državnom natjecanju iz informatike u najprestižnijoj kategoriji – primjena algoritama predstavljat će deset kandidata, od čega njih osmero s područja Međimurske te dvoje s područja Varaždinske županije.

U kategoriji 5. razreda predstavnici Međimurske županije su Leo Lipić iz Osnovne škole Draškovec, te Ivano Lukačević iz II. osnovne škole Čakovec, oboje sa 100% riješenosti testa. Varaždinsku županiju u istoj kategoriji predstavljat će Marin Rođak i Oliver Vitez iz VI. osnovne škole Varaždin.

Od učenika 6. razreda na državno natjecanje idu Saša Ovčarić iz I. osnovne škole Čakovec, Leo Dolenec iz Osnovne škole Draškovec, Ozana Margotić iz VI. osnovne škole Varaždin te Michelle Mesarić III. osnovna škola Čakovec)

Predstavnici 8. razreda biti će Antun Kralj iz VI. osnovne škola Varaždin i Marko Hrenić iz Osnovne škole Novi Marof.

Od učenika koji su se natjecali u kategoriji logo, plasman na državnu razinu u kategoriji 5. razreda ostvario je Teo Faić iz Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec dok će 6. razred predstavljati Ozana Margotić iz VI. osnovne škole Varaždin.

Državno natjecanje iz informatike održat će se od 12. do 14. travnja u matičnim školama učenika plasiranih na natjecanje.

Srednjoškolci, članovi udruga MIS i MIK, koji su sudjelovali na županijskom natjecanju iz informatike i njihov mentor Miljenko Blažeka

Ostavi komentar