Priključite se zelenoj čistki u Čakovcu

Grad Čakovec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Grad Čakovec će na svom području organizirati proljetno čišćenje okoliša, na inicijativu udruge „Žmergo“ iz Opatije. Naime unazad nekoliko godina ova udruga organizira proljetne i jesenske akcije uklanjanja otpada iz okoliša pod nazivom „Zelena čistka“. Akcija je postala svojevrsni sinonim za očuvanje prirode, u koju se i naši sugrađani rado uključuju.

Ove godine proljetno čišćenje planirano je uz Svjetski dan čišćenja (World Cleanup Day) 22. i 23. travnja 2022. godine.

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, izgradnju grada i upravljanje nekretninama preuzet će organizaciju u vidu osiguranja potrebne opreme (rukavice, vrećice, kontejneri, potrebna oprema i mehanizacija za čišćenje), odlaganja otpada i zbrinjavanja istog za vrijeme akcije, uključenja komunalnih službi i komunalnih redara, određivanja zbirnih mjesta, označavanja lokacija, odvoz otpada i sl.

Veće količine otpada evidentirane su na lokacijama:

– Čakovec (Loka, kat. čestica 1539/1),
– potez Ulice Ivana Gorana Kovačića,
– M.O. Žiškovec – Doličec – šumica,
– Krištanovec (poljski put prema Vratišincu, kat. čestica 952),
– šljunčani put uz kanal nasipa u M.O. Kuršanec, i potez do pročistača – šuma u M.O. Novo Selo na Dravi,
– M.O. Mihovljan – šuma Hišće i Berek kod Mačkovca,
– M.O. Mačkovec- oko Martice, Balogovec, Kotić, Brezić
– M.O. Novo Selo Rok – kod šume prema Mačkovcu te poljski put prema Mačkovcu.

Sve škole, udruge, lovci, branitelji, poduzeća  i sl. mogu biti potencijalni partneri. Na tim će se lokacijama kontaktirati i tvrtke koje svojom mehanizacijom mogu uvelike pomoći kod sanacije.

Prethodnih godina sudionici su bili predsjednici MO s članovima, umirovljenici, lovačka društva, nogometni klubovi i djelatnici GKP Čakom, uz nadzor i prisustvo komunalnih redara.

Pozivamo sve volontere koji žele da se uključe u akciju. Više informacija mogu dobiti u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, izgradnju grada i upravljanje nekretninama Grada Čakovca.

Ostavi komentar