PRELOG: Traktorist teško ozlijeđen u nesreći, oba vozača dobivaju prekršajnu prijavu

Mjesto teške nesreće u Prelogu u kojoj je došlo do sudara traktora i osobnog automobila

Jučer, 7. travnja 2020. godine oko 18 sati u Prelogu, na raskrižju ulica Franje Glada i Antuna Mihanovića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 56-godišnji vozač traktora, priopćila je danas PU međimurska.

Upravljajući traktorom kolnikom Ulice Franje Glada, te dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Antuna Mihanovića započeo je skretanje u lijevo na kolnik spomenute ulice, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike. U tom trenutku u prednji lijevi kotač traktora naletio je prednjim dijelom Ford Focusa, čakovečkih registarskih oznaka, 25-godišnji vozač, a koji je već započeo pretjecanje traktora na dijelu prometnice, gdje to horizontalnom prometnom signalizacijom nije dozvoljeno (puna razdjelna crta). Uslijed siline sudara traktor se prevrnuo, stoji u službenom policijskom opisu nesreće.

Nakon prometne nesreće ozlijeđeni traktorist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na liječenju.

Obojica vozača prekršajno će se sankcionirati zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok će se nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće o prometnoj nesreći.

Foto: zv

Ostavi komentar