Predstavljanje nove knjige Ladislava Radeka “Zamagljeno svitanje” uz proslavu 80-tog rođendana u društvenom domu Mihovljan.

Uz autora predstavljanje knjige vodili su profesor emeritus Stjepan Hranjec, Ernest Fišer a ulomke je čitao Dejan Buvač.

Iza sebe je ostavio pregršt knjiga i već je ušao u povijest hrvatske književnosti.

Glazbeni dio programa veselo su odradili vokalni sastav Zrinski i KUD Mihovljan.

Ladislav Radek rodio se 30. travnja 1939. godine u Mihovljanu pokraj Čakovca. Nakon osnovne škole, završava Školu učenika u trgovini, te Srednju ekonomsku školu u Čakovcu, a potom studira na VEŠ-u Varaždin (bez diplome). Četiri godine radio je u trgovini, a nakon toga, sve do umirovljenja, u tvornici «ČATEKS» u Čakovcu.
U mirovini je od 1994. godine.
U mlađim danima bavio se glazbom. Nekoliko svojih popevki sam je uglazbio, a desetak kajkavskih uglazbili su ugledni skladatelji: Mario Bogliuni, Vanja Lisjak, Arsen Dedić, Vilibald Čaklec, Heda Piliš, i dr.
Na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini izvodili su ih poznati vokalni solisti: Gertruda Munitić, Ana Štefok, Gabi Novak, Zdenka Vučković, i dr.
S popevkom SAM JENA JE (glazba Arsen Dedić) 1982. osvaja prvu nagradu publike i drugu nagradu stručnog žirija.
Za svoj rad u tvrtki «ČATEKS» dobio je nekoliko priznanja za rad i inovaciju, a dobitnik je Ordena rada sa srebrnim vijencem.
A za književni rad značajnije nagrade su:
– Prva nagrada na Drugom festivalu satire za epigrame u Slavonskom brodu 2002. godine.
– Treća nagrada na Trećem jugoslavenskom festivalu humora i satire RTV Sarajevo 1989. godine.

Umirovljeničke dane provodi u pisanju pjesama, humoreski, te satiričnih radekizama, a svoj mir nalazi u voćnjaku. Živi u Šenkovcu kraj Čakovca.

Galeriju pogledajte ovdje (Promocija)

Foto:Mario Golenko

 

Ostavi komentar