Predivan koncert na murskoj skeli

Dani turizma 2022. u Svetom Martinu na Muri nastavili su se sa obilježavanjem u idiličnom okruženju Mlinarske kuće i koncertom na skeli. U subotu 23.7. ŽVS Sv. Marko iz Selnice, Lea Šprajc i Dominik Padarić priredili su pravo glazbeno iznenađenje koncertom murska dekla.

Prije koncerta i središta Svetog Martina na Muri uputila se omanja grupica rimljana i pozivala ljude na koncert u Žabniku. Ispred Mlinarske kuće pozdravio ih je  David Novinščak, direktor ureda TZO Sveti Martin na Muri.

Glazbenici su se smjestili na skelu i otisnuli se na sredinu Mure, moderator programa bio je Ivan Goričanec koji je u zabavnom i blago sarkastičnom tonu uspješno vodio program. Lea Šprajc je prva izvela svoje kantautorske skladbe u svom prepoznatljivom i blago dremljivom stilu ali izvrsnih voklanih sposobnosti. Pridružio joj se Dominik Padarić i ŽVS Sv. Marko. Žene iz vokalne skupine naprosto su oduševile publiku. Pokazale su izrazitu vještinu posebno u višeglasnom pjevanju. Jako dobro su posložile glasove tako da je svaka skladba zvučala zvonko i čisto. Posebno su oduševile izvedbom -Ta tvoja barka mala gdje su vrsno adaptirale i naglasak. Stvarno je za pohvalu da se odmiču od standardnog zborskog pjevanja.

Nakon koncerta u labirintu se održao i vinski pub kviz gdje je Ivan Goričanec priredio odlično druženje uz poznavanje vina i kušanje zanimljivih kapljica.

Galeriju pogledajte ovdje (Murska dekla)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar