Do 2023. godine 55,4 milijuna € potpora sektoru vina, prvi natječaji do kraja siječnja

david-stampar
Odlična vijest za male vinare

Vlada je donijela Nacionalni program pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023., kojim se stvara podloga za financijsku potporu u iznosu od 55,4 milijuna eura za poticanje investicija i razvojnih projekata, točnije 11,09 milijuna eura godišnje, donosi Poslovni hr.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić najavio je da će do kraja mjeseca biti prvi natječaji iz ove vinske omotnice. U obrazloženju stoji kako će novac osigurati i planirati u projekcijama državnoga proračuna za iduće tri godine, uz planirani godišnji iznos od 83,19 milijuna kuna. Veći dio iznosa, 10,8 milijuna eura osigurat će se iz EU fondova, a iz državnog proračuna 260,1 tisuću eura.

 “Ovo je svakako optimističan početak nove godine. Za manje obiteljske vinarije poput naše i velike većine u Hrvatskoj, ovo je odlična potpora uz koju ćemo moći modernizirati podrume i podići razinu kvalitete vina kako bismo brendirali hrvatska vina te lakše konkurirali na vanjskim tržištima. Time će se ostaviti više prostora manjim i novim vinarima na domaćem tržištu”, smatra David Štampar, predsjednik udruge međimurskih vinara Hortus Croatia.

Ostavi komentar