4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Spremni smo za suradnju i rad. A vi?

– Nezadovoljni situacijom razvoja Općine, što podrazumijeva pokretanje i provođenje projekata od strane općinskog načelnika, kao oporbena koalicija HDZ-HSS-HSLS odlučili smo se još aktivnije uključiti u rad Općine te svojim znanjem, iskustvom i mogućnostima konačno pokrenuti načelnika u onome što mu je obaveza prema našim mještanima, objavila je ta stranačka koalicija u Donjoj Dubravi.

– Dosad odrađeni projekti, od kojih je velika većina potjecala još iz našeg mandata, nedovoljni su za potrebe mjesta kao što je Dobrava. Inertan pristup sadašnjeg načelnika pokušali smo promijeniti sugestivnim, savjetodavnim i kritičkim pristupom na svim sjednicama Općinskog vijeća, ali nažalost nije bilo ni reakcije ni odgovora, a ni vidljivih pomaka. Primjedbe da mi kao oporba kočimo, odnosno ne podržavamo načelnikove projekte uopće ne stoji. Svi predloženi projekti s njegove strane su mu izglasani, ali ih on nije sproveo. Odmah nakon izbora imali smo mogućnost preuzeti mjesto predsjednika Vijeća i na taj način barem djelomično iskoristiti mogućnost nastavka provođenja projekata započetih u našem mandatu, no odbacili smo tu mogućnost. Iz kojeg razloga? Pa prije svega, načelnik Varga je spominjao svoje nevjerojatne sposobnosti i veze s ministrima i županima pa nam se u tom trenutku učinilo da mu damo razriješene ruke glede vođenja Općine. I što se u međuvremenu dogodilo? Jako malo, gotovo pa ništa. Jedini njegov projekt u godinu i pol je parkiralište na groblju. Samo informacije radi: načelnik godišnje po novoj odluci hrvatske Vlade o decentralizaciji financijskih sredstava na raspolaganju ima u proračunu čiste „ŽIVE LOVE“ od 2 MILIJUNA I 600 TISUĆA KUNA. Na tekuće obaveze Općine godišnje se utroši oko milijun kuna pa se pitamo gdje je završila razlika od milijun i šesto tisuća kuna? Uvidjevši da usprkos financijskim mogućnostima Općina stagnira te potaknuti ostavkom dosadašnjeg predsjednika Vijeća, odlučili smo da prethodno spomenuto još aktivnije uključivanje u rad Općine bude u vidu predlaganja novog predsjednika kao i zamjenika predsjednika Općinskog vijeća. Za predsjednika Općinskog vijeća predlažemo Damira Vidovića, a za zamjenicu Martinu Detelj. Time preuzimamo dio odgovornosti u radu Općine. Kao koalicija HDZ-HSS-HSLS obavezujemo se da ćemo predlagati projekte, pratiti natječaje, sudjelovati u razvoju istih te lobirati na svim mogućim razinama za njihovu prolaznost, a na kraju i maksimalno pratiti i korigirati njihovo sprovođenje na terenu. Ovim putem, kao i već odrađenim razgovorima s načelnikom i predsjednikom Vijeća u ostavci, nudimo najiskreniju moguću suradnju i pomoć u bilo kojem smislu, isključivo zbog razvoja Dobrave. Stoga pozivamo na razum i konačan zaključak – IDEMO KONAČNO NEKAJ DELAT, načelniče!

U ovom trenutku odluka je isključivo na načelniku. Neprihvaćanje našeg prijedloga od strane njega i njegovih vijećnika bio bi istinski pokazatelj da načelnika zanima isključivo fotelja, a ne razvoj Dobrave. U tom slučaju, potpuna krivnja zbog stagnacije razvoja mjesta past će isključivo na njega. S naše strane, kao znak dobre volje i želje za razvojem Dobrave i prije samog izglasavanja Damira i Martine za predsjednika i zamjenicu Općinskog vijeća, već smo ušli u prvi raspisani natječaj prije nekoliko dana, a na kojeg Općina može aplicirati obnovu, dogradnju i izgradnju objekata vezanih uz sportske udruge. Mogućnosti projekta već su prezentirane načelniku, stoji u priopćenju Koalicije HDZ-HSS-HSLS D. Dubrava.

Izvor: Općina Donja Dubrava

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE