Poznati kandidati za unutarstranačke izbore u međimurskom SDP-u

SDP Međimurske županije imat će 30. lipnja unutarstranačke izbore. Birat će predsjednika županijske organizacije, tri potpredsjednika i šest članova predsjedništva, te Županijski odbor.

Danas su objavljene liste.

Mladen Novak, sadašnji predsjednik Županijske organizacije SDP-a, ponovno će se kandidirati za predsjednika SDP-a Međimurske županije. Imati jednog protukandidata – Marija Medveda. Obojica su svoje kandidature potvrdili za Međimurske novine.

Bez članarine nema glasovanja

Ovi izbori donose neke novine u načinu izbora. SDP Međimurske županije na ovim izborima podijeljen je u tri teritorijalne jedinice: gornje, donje i središnje Međimurje, a ne prema stranačkim organizacijama.

– Teritorijalna podjela na spomenute tri jedinice omogućuje da u predsjedništvu budu zastupljeni članovi iz cijelog Međimurja – tvrdi Mladen Novak.

Zanimljivo je i tko ima pravo izaći na SDP-ove stranačke izbore. Pravo biranja imaju samo oni članovi koji uredno plaćaju članarinu. Princip biranja je jedan član jedan glas, a uvjet je podmirena članarina s maksimalnim dugom do šest mjeseci. Isti se više ne može podmiriti.

Predsjednika SDP-a Mladena Novaka pitali smo koliko bi članova (koji zbog aljkavosti ili drugih razloga op. ur.) nisu platili članarinu moglo ostati bez prava glasa na izborima u lipnju. Predsjednik međimurskog SDP-a Mladen Novak odgovorio nam je da ne zna.

– Spisak članova koji mogu birati nije u mojoj nadležnosti, tako da ne znam taj podatak – odgovorio je Novak. Jednako tako prije utorka, kada će se objaviti kandidacijske liste, nije bio raspoložen za odgovore o svom programu za daljnje razdoblje ni govoriti o broju protukandidata koje očekuje na ovim izborima.

Medved već ima program za revitalizaciju stranke u Međimurju

Mario Medved, predsjednik čakovečke organizacije SDP-a i zamjenik gradonačelnika Čakovca, potvrdio nam je svoju kandidaturu za predsjednika međimurskog SDP-a, uz koju je prezentirao i svoj program.

– Predao sam kandidaturu za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Međimurja. Učinio sam to iz više razloga. Prvo, mnogo članova zamolilo me da to učinim jer smatraju da stranka u Međimurju ne ide u dobrom smjeru. Drugo, Gradska organizacija Čakovca je najjača stranačka organizacija u Međimurju te mora imati svog kandidata za županijskog predsjednika. To je stav i Predsjedništva i Gradskog odbora. I treće, čakovečki SDP je prethodne lokalne izbore proveo izuzetno uspješno, gradonačelnika smo dobili u prvom krugu, naša lista osvojila je apsolutnu većinu u Gradskom vijeću, a u svim mjesnim odborima i gradskim kotarevima dio smo vladajuće većine.

Medved je također naglasio:

– Moram reći da mi članstvo ne samo u Čakovcu već i u svim općinskim i gradskim organizacijama daje podršku. Županijski SDP nakon poraza na izborima za župana 2013. godine bilježi sve slabije rezultate. I u prošlom sazivu Županijske skupštine, a pogotovo u ovome, izgubili smo se u širokoj koaliciji te su naše politike postale neprepoznatljive.

SDP u Međimurju u prošlosti je imao veliku podršku, danas ona evidentno pada, a tome nisu samo razlog aktualna događanja u stranci. Vrijeme je za novu energiju i nove ljude u vrhu županijske organizacije.

Tim oko mene ima odličan, održiv i provediv program za Međimurje, usmjeren prema ljudima, ponajprije u povećanju plaća i boljim uvjetima rada, zatim razvoju održivog gospodarstva te našem ukupnom pozicioniranju prvo na sjeverozapadu, a drugo u cijeloj zemlji. Naše se politike ne smijemo ustručavati i prezentirati građanima jer samo tako ih možemo eventualno korigirati. SDP Međimurja unutar sebe ponovno mora postati mjesto dijaloga svih članova i simpatizera. Svi trebaju sudjelovati u kreiranju politika i programa, i to ne deklarativno. Stranka mora iznutra raditi cijelo vrijeme, a ne samo pred izbore. Svoje ideje, ali i osvrte na aktualna zbivanja treba stalno iznositi u javnost, tako da birači i svi građani znaju koji je stav stranke. I na kraju, trebamo biti ona snaga u Međimurju koja će zagovarati interese ljudi koji žive od svog rada, koji još uvijek svojim plaćama relativno teško žive te koji zbog toga razmišljaju o iseljavanju.

Za kraj je poručio:

– Po mom dubokom uvjerenju, nije slučajno socijaldemokratska opcija sve ove godine dobivala takvu potporu u Županiji, u „genetskom kodu“ Međimuraca je osjećaj za pravdu i pravednost. Ipak, da bismo promijenili trenutne trendove, najprije trebamo promijeniti sebe. Stoga računam na glasove onih SDP-ovaca koji politički razmišljaju na ovaj način i koji se ne mogu pomiriti sa situacijom u stranci te rejtingom koji trenutno ima kod Međimuraca.

Evo i svih kandidata za unutarstranačke izbore u SDP-u

Temeljem članka 10. i 17. Pravila o izboru za tijela županijskih organizacija i članka 7. Odluke o raspisivanju izbora za Predsjednika i za članove tijela Županijske organizacije SDP-a Međimurske županije, Županijska izborna komisija na svojoj 3. sjednici, održanoj 4. lipnja 2018. godine utvrdila je pravovaljane kandidature za izbor tijela Županijske organizacije SDP-a Međimurske županije sljedećih kandidata i kandidatkinja:

Kandidati za predsjednika:

1. Mario Medved

2. Mladen Novak

I. izborna jedinica

Kandidati za potpredsjednika/cu: 1. Vesna Baranašić Horvat 2. Stjepan Kovač

Kandidati za članove/ice predsjedništva:

1. Vesna Baranašić Horvat 2. Ivan Perhoč 3. Lana Remar 4. Dean Žbulj

Kandidati/kandidatkinje za županijski odbor:

Čakovec

1. Romano Bogdan 2. Jurica Horvat 3. Stjepan Kovač 4. Borivoj Krička 5. Andreja Marić 6. Emina Miri 7. Franjo Patafta 8. Lana Remar 9. Bruno Trstenjak 10. David Vugrinec 11. Dean Žbulj

Pribislavec 1. Nenad Pintarić Šenkovec 1. Vladimir Kalšan 2. Ruža Sermek

II. izborna jedinica

Kandidati za potpredsjednika: 1. Dean Hunjadi 2. Slađan Mihoci 3. Mario Moharić 4. Roberto Ujlaki

Kandidati za članove/ice predsjedništva: 1. Dean Hunjadi 2. Mihaela Martinčić 3. Slađan Mihoci 4. Mario Moharić 5. Roberto Ujlaki

Kandidati/kanditatkinje za županijski odbor: Prelog 1. Mladen Repalust 2. Mario Vrbanec

Kotoriba 1. Vedran Golub 2. Antun Horvat 3. Nemanja Vukotić

Goričan 1. Ines Bašnec 2. Dragan Višnjić

Donji Kraljevec 1. Josip Herman

Mala Subotica –

Belica –

Domašinec 1. Danijel Tomašek

Sveta Marija 1. Mijo Poljak

Orehovica 1. Viktor Pintarić

Donji Vidovec 1. Tihomir Žuljić

Donja Dubrava 1. Anita Fabić

III. Izborna jedinica

Kandidati za potpredsjednika/cu: 1. Dejan Drabić 2. Anđelko Nagrajsalović 3. Nikola Novak

Kandidati za članove/ice predsjedništva: 1. Vladimir Dobranić 2. Dejan Drabić 3. Hrvoje Kolman 4. Mirjana Murk 5. Anđelko Nagrajsalović 6. Damir Perhoč

Kandidati/kandidatkinje za županijski odbor: Mursko Središće 1. Vladimir Dobranić 2. Renata Kovačić

Nedelišće 1. Lidija Branilović 2. Martina Kofjač 3. Radmila Kopačević 4. Zoran Lukman 5. Mirjana Marčec 6. Magdalena Špicar Marciuš

Sveti Juraj na Bregu 1. Dragutin Barlek 2. Lidija Lepen

Štrigova –

Strahoninec 1. Nenad Škvorc

Sveti Martin na Muri –

Podturen 1. Natalija Krhač

Vratišinec 1. Damir Perhoč

Selnica –

Dekanovec –

Gornji Mihaljevec 1. Damijan Buhanec

Temeljem članka 42. Pravila o izboru tijela Županijskih organizacija, ako je za članove županijskog odbora iz pojedine lokalne organizacije kandidirano onoliko kandidata koliko se članova bira ili manje, smatra se da su izabrani kandidirani članovi, bez potrebe provođenja glasovanja u tim lokalnim organizacijama.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE