Godišnja skupština MDS-a: Povećanje plaća u Međimurju najvažnije za ovu stranku

Međimurski demokratski savez (MDS) je održao godišnju skupštinu te su o tome iz stranke poslali priopćenje za medije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Protekli vikend održana je Godišnja izvještajna skupština Međimurskog demokratskog saveza. Skupština je održana u prostorima Nautičkog kluba “Labud”, na Marini u Prelogu, a prisustvovalo joj je preko pedeset izaslanika iz ogranaka Međimurskog demokratskog saveza iz Međimurja i grada Zagreba.
Skupštinu je, svojim nastupom, obogatio Mario Mustač, kantautor iz Donjeg Mihaljevca, koji je izveo nekoliko svojih autorskih pjesama na međimurskom jeziku.

Kako nas je izvjestio predsjednik MDS-a Željko Pavlic, skupština je prihvatila sva Izvješća za 2017. godinu i usvojila Plan rada za 2018. Izraženo je zadovoljstvo što su svi bitni ciljevi predviđeni za 2017. godinu ostvareni; dodijeljena je Plaketa MDS-a za očuvanje međimurske kulturne baštine Lidiji Bajuk, dodijeljene su nagrade najboljim studentima Međimurskog veleučilišta i to: Karli Cerković iz Male Subotice, Sebastijanu Sakaču iz Grkavešćaka, Matiji Brumenu iz Čakovca i Robertu Jambroviću iz Draškovca.

Već tradicionalno pješačenjem po štrigovskom kraju obilježen je Dan neovisnosti i kao i svake godine obilježili smo Međunarodni dan žena podjelom cvijeća od papira, tradicionalnim ručnim radom međimurskih žena, koje je izradila Terezija Pavlic iz Svete Marije.

Osim ovih redovnih aktivnosti koje se provode od osnutka MDS-a 2005. godine, aktivnosti MDS-a bile su fokusirane na nekoliko bitnih problema koji otežavaju život u Međimurju. Tu prvenstveno mislimo na pitanje malih plaća u Međimurju. Međimurska prosječna plaća i dalje za skoro 20% zaostaje za onom državnom, a posebno male plaće dobivaju žene u prerađivačkoj industriji u Međimurju, njih pet i pol tisuća, koje dobivaju prosječnu plaću od 3.300 kuna.

Upravo će pitanje malih plaća u Međimurju biti naša glavna preokupacija i u 2018. godini. Politika povećanja plaća u ingerenciji je države, pa mi u Međimurskoj županiji moramo svi zajedno, konsenzusom, uputiti jasnu i čvrstu poruku Vladi da što prije krene u promjene koje bi rezultirale povećanjem najnižih plaća koje su, prema službenim podacima, među najnižim u Europskoj uniji. Za MDS je ovo pitanje ne samo gospodarsko i socijalno, već i političko.

U 2018. godini nastavit ćemo s našim stalnim programima, a pojačat ćemo aktivnosti vezanih uz zaštitu okoliša i očuvanju međimurskog jezika promocijom slikovnice “Mišeki” autora Božidara Glavine iz Preloga, pisanom na međimurskom jeziku.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE