Policija otkrila uzrok požara na vikendici u Gradiščaku

požar Gradiščak

Kao što smo već ranije izvijestili, u petak, 6. studenoga 2020. godine oko 22 sata u Gradiščaku izbio je požar vikendice.

>Utvrđuje se tko je smrtno stradao u požaru vikendice u Gradiščaku

Prilikom požara izgorjelo je krovište zbog čega se urušio strop vikendice. Požar su ugasili vatrogasci JVP-e Čakovec te članovi DVD-a Lapšina i DVD-a Sveti Martin na Muri.

Prilikom saniranja požarišta vatrogasci su u prostoriji vikendice pronašli mrtvo tijelo nepoznatog muškarca, koje je bilo prekriveno požarnim kršem.

Mrtvo tijelo nepoznatog muškarca, koje je pronađeno u unutrašnjosti vikendice, prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se temeljem naloga nadležnog državnog odvjetnika obaviti obdukcija s ciljem utvrđivanja uzroka smrti te identifikacije, izvijestila je PU međimurska.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se najvjerojatnije o vlasniku vikendice, muškarcu starom 70 godina.

Danas, 7. studenoga 2020. godine u prijepodnevnim satima na mjestu događaja obavljen je očevid uz stručnu pomoć inspektora zaštite od požara kojom prilikom je utvrđeno kako je uzrok požara proboj toplinske energije sa zidanog dimnjaka na drvenu stropnu konstrukciju, a potom se požar proširio na krovište vikendice.

Ujedno, u požaru je izgorio kompletan namještaj u unutrašnjosti vikendice. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

požar Gradiščak požar Gradiščak

Ostavi komentar