Policija dijelila opremu i savjete o sigurnosti u prometu u Štefancu i Ivanovcu

U utorak i srijedu, 20. i 21. veljače ove godine u Ivanovcu (Čakovečkoj ulici) i Štefancu (Ulici Zrinskih), policijske službenice Postaje prometne policije Čakovec provele su preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu – posebice djeci i pješacima, biciklistima i starijim osobama, ali i svim ostalim sudionicima u prometu.

Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljeni su informativni punktovi kojima su pristupili mnogobrojni sudionici u prometu. Tako su u Ivanovcu pristupili pješaci – djeca u pratnji starijih osoba te biciklisti kojima je skrenuta posebna pažnja na pravilan način kretanja prometnicama te na opasnosti koje im prijete na cesti. Roditeljima koji su prevozili djecu u automobilima posebna pažnja skrenuta je na zakonske odredbe vezano za korištenje sigurnosne sjedalice i sigurnosnog pojasa.

U Štefancu policijskom punktu pristupilo je najviše biciklista, i to starijih osoba kojima je pritom pozornost skrenuta na ispravnost bicikla, nošenje reflektirajuće odjeće za vrijeme vožnje noću i uvjetima smanjene vidljivosti, na obvezu korištenja svjetala te na pravilno prelaženje kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza. Ujedno, vozačima motornih vozila skrenuta je pažnja na “četiri ubojice u prometu” te na obvezu korištenja upaljenih dnevnih ili kratkih svjetala za vrijeme vožnje danju sve do 31. ožujka, kao i na propisno parkiranje vozila.

Svim sudionicima u prometu koji su posjetili informativne punktove podijeljeni su razni promotivni materijali financirani sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, Vijeća za prevenciju Grada Čakovca i Policijske uprave međimurske (dječje reflektirajuće kabanice, reflektirajuće trakice, privjesci, kape i reflektirajuće navlake za žbice bicikla) te prigodni edukativni letci.

 

Izvor i foto: PUM

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE