Počela škola osim za preloške srednjoškolce

Više od 13 000 učenika osnovnih i srednjih škola u Međimurju danas će ponovno sjesti u svoje školske klupe. Među njima je 1129 učenika prvih razreda osnovnih škola. Školsko zvono jedino neće zazvoniti u preloškoj Srednjoj školi koja svoja vrata otvara idućeg ponedjeljka, 14. rujna.

Nova školska godina, nova prava u skladu sa novim normalnim uvjetima života koje nam je nametnula pandemija koronavirusa.

U svim školama osigurani su potrebni prostorni, tehnički, organizacijski i financijski preduvjeti sukladno Preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nastavni sat u školama skratit će se za 5 minuta. U većini osnovnih škola formirani su razredni odjeli s manjim brojem učenika te je u školskim učionicama moguće nastavu organizirati uz poštivanje preporučene fizičke udaljenosti.

U nekim će učionicama biti nužno primijeniti i fizičke pregrade, a nekoliko škola koje su radile u jednoj smjeni, rad će nastaviti u dvije. U razredima je osigurana tekuća, najčešće i topla voda te sva potrebna higijenska i dezinfekcijska sredstva.

Maske su za učenike od 1. do 4. razreda obavezne samo u autobusu i u kretanju u školskom prostoru do same učionice, dok ih u učionici, tijekom nastave neće morati nositi. Za učenike od 5. do 8. razreda primjenjuje se isti sistem, ali u onim razrednim odjelima gdje nije moguće osigurati traženi razmak obavezno je nošenje maski. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE