Otvorena Palača turizma u bivšoj vojarni

palača turizma
Nekadašnja prijavnica u vojarnu preuređena je u Palaču turizma

U srijedu, 12. prosinca u 12 sati je u održano svečano otvorenje Palače turizma u preuređenoj ulaznoj prijavnoj zgradi na prostoru bivše vojarne u Čakovcu.

Nakon 19 godina od osnivanja Turistička zajednica Međimurske županije dobila je dom i krov nad glavom, ali i puno više od toga. Nekretninu za daljnji razvoj turizma u Međimurja.

Rudi Grula voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije u emotivnom govoru je kazao: “Zgradu smo možda malo pretjerano nazvali palača, ali za nas djelatnike koji smo se selili svake tri godine u proteklih 19 godina ona je po uvjetima koje smo dobili palača, premda će mali dio prostora biti namijenjen uredskom dijelu.  Na 500 četvornih metara prostora nalazit će se recepcija, izložbeni prostor u kojem se nalazi izložena povijest vojske koja je boravila u njoj, multimedijska dvorana i budući eko- muzej. Dobili smo vrhunske uvjete za rad kao u palači”.

To pokazuje koliko nam je turizam važan.

Do realizacije ovog projekta došlo je zahvaljujući prekograničnoj suradnji Interreg s Mađarskom preko Attractura, a partneri na projektu bili su Javna ustanova REDEA, Turistička zajednica Međimurske županije, Grad Letenye, Sveučilište Panonia i Kampus Nagykanizsa.

Vrijednost projekta je 1.499.277,95 eura, a projekt je sufinanciran s 85 posto odnosno 1.274.386, 23 eura.

Ana Kralj iz Redea-e kazala je da palača promijenila vizuru Centra znanja. Projekt je nastao na promišljanju što nedostaje turizmu u Međimurju, da turisti ostanu duže od jednog dana. Okretanje prekograničnoj suradnji i potencijalima koje područje uz granicu s mađarske i hrvatske strane može ponuditi turistima na atraktivnim turističkim točkama. A obje strane imaju što ponuditi.

-Međimurje nema visoku startnu poziciju kao primorske županije , ali s promišljenim raspolaganjem onoga što imamo: uređenom prostorom, enogastronomijom cikloturizmom, toplicama u Međimurju, turizam godišnje raste po stopi od 15 posto. Ove godine dostigli smo 180.000 noćenja, uložili smo 85 milijuna u turističku infrastrukturu, a u narednim godina taj će se iznos povećati na 200 milijuna kuna, kazao je župan Matija Posavec.

Ministar turizma Gari Capelli pohvalio je da imamo promišljen i kvalitetan pristup turizmu i da pokrivamo 70 posto želja današnjih turista, kojima je sve manje prioritet more i sunce, a sve više traže doživljaje. Uz Istru ste među prve tri županije po kvaliteti predloženih projekata za koje tražite potporu, kazao je ministar.

Svečano otvorenje Palače turizma upriličeno je uručenjem ključeva Rudiju Gruli.

Ostavi komentar