Osvrt stranke Fokus na najavu izgradnje čakovečkih vanjskih bazena

Stranka Fokus šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo.

Iako je od samog početka svojeg mandata puno projekata najavljivao, a skoro niti jednog ostvario, iz sedmogodišnjeg zimskog sna probuđeni socijalist Stjepan Kovač krenuo je u predizbornu kampanju za lokalne izbore u maniri pomahnitalog pijanog milijardera izgubljenog u prostoru i vremenu.

U godini u kojoj svijet, Hrvatsku i naše malo Međimurje drma najgora ekonomska kriza ovog stoljeća, sama najava trošenja proračunskih (vjerojatno kreditom namaknutih) 35 milijuna kuna u svrhu natkrivanja derutne tržnice na pogrešnoj lokaciji i izgradnje vanjskih čakovečkih bazena kod boljih poznavatelja gradskih financija izaziva šok i nevjericu.

U vrijeme loše i nesigurne gospodarske situacije kojoj se niti ne nazire kraj, Grad čija su djeca nakrcana u premale škole i vrtiće, čiji stanovnici primaju ponajmanje plaće u RH, a zbog čega smo u samom vrhu postotka blokiranih građana u RH, Grad koji nije u stanju već nekoliko godina izraditi prilaznu cestu stanovnicima novog urbanog naselja, planira potrošiti 27 milijuna kuna na polufunkcionalne vanjske bazene koje ćemo koristiti tek dva-tri mjeseca u godini.

Da li Čakovcu trebaju vanjski bazeni?

Nisu od krucijalne važnosti zbog blizine Jadrana i svetomartinskih toplica, al nismo protiv toga.

Da li trebaju biti financirani iz gradske blagajne? Pogotovo u ovom trenutku?

Niti u ludilu!!!

Ako se u svojim glavama samo malo odmaknemo od propalog socijalističkog načina razmišljanja i krenemo put Slovenije, Njemačke, Austrije ili Italije, možemo primijetiti kako većina kupališta/bazena NIJE u javnom vlasništvu, već se prvenstveno radi o privatnim vlasnicima kojima bazeni služe kao DODATNI sadržaj za samoodrživost šireg turističkog koncepta kojeg čine hoteli, wellness centri, sportski tereni i slično.

Umjesto pomahnitalog trošenja ogromne love na vanjske bazene koji će dodatno generirati novi minus u već ionako praznoj gradskoj blagajni, ovim putem javno pozivam gradonačelnika da u ova nesigurna i loša ekonomska vremena odustane od predizbornog, populističkog, preskupog i neprioritetnog projekta!

Ako je ipak već odlučio spiskati naših 27 milijuna kuna u vlastitu predizbornu kampanju, predlažem da te novce preusmjeri u pomoć građanima i poduzetnicima kroz trogodišnje ukidanje prireza i poreza na potrošnju.

I financijski i socioekonomski efekti ovog poreznog rasterećenja bi u ovom kriznom trenutku bili daleko bolji i korisniji od vanjskih bazena.

Darko Zver

Povjerenik stranke Fokus za Međimursku županiju

Ostavi komentar