OPTUŽNICA Dvojica policajaca terete se da su brutalno pretukla čovjeka kojeg su došli uhititi

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 12. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1990. i 1984.) zbog počinjenja kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede, priopćio je DORH.

Okrivljenike se tereti da su 10. siječnja 2018. u Piškorovcu, kao policijski službenici, prilikom privođenja oštećenika izveli ga pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama i nogama i policijskim palicama po čitavom tijelu, nakon čega su ga smjestili na stražnje sjedalo službenog automobila gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh.

Tereti ih se da su potom zaustavili vozilo i bacili oštećenika na tlo te ga nastavili udarati nogama po tijelu pri čemu je oštećenik zadobio osobito tešku ozljedu (razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu).

Okrivljenog 35-godišnjaka tereti se da je 12. siječnja 2018. u bolnici u Čakovcu, rekao oštećeniku neka ga svojim iskazom ne tereti u kaznenom postupku zbog toga što ga je tukao, a da će ga on zauzvrat nagraditi.

Ostavi komentar