15.6 C
Čakovec
Srijeda, 24 svibnja, 2023

Novi potres u međimurskom SDP-u: I Darko Dania načelnik Općine Nedelišće najavio mogućnost odlaska

Prema informacijama koje su do nas došle krajem ovog tjedna, kriza koju proživljava međimurski SDP nije tek površinska. Naime, krenula je priča da je napustio ili je to najavio učiniti Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće, financijski najjače međimurske općine, koji je na prošlim lokalnim izborima odnio najveću pobjedu s preko 80 posto osvojenih glasova.

Kada se zna da je Darko Dania načelnik u općini gdje je matična organizacija SDP-a međimurskog predsjednika stranke Mladena Novaka koji je inače iz Slakovca, onda je očito da su napukline u stranci vrlo ozbiljne.

Govorito i neslužbena izjava Danie nakon što smo ga pitali za potvrdu informacije o (mogućem) izlasku iz SDP-a i koji su to razlozi.

-Neka se samo priča o mom izlasku, rekao nam je načelnik Dania i dodao: – Istina je da sa nezadovoljan stanjem u stranci, no zasada, nikuda ne idem niti pak sam istupio. Ako i budem to učinio jednoga dana, sam ću to obznaniti. Odlučim li se na taj korak, ne prelazim nikome drugome, već ću biti nezavisan.

Prema potrebi Dania će dati i službeno očitovanje, saznajemo.

S obzirom da se radi o istaknutom SDP-eovcu, koji već zna kako će postupiti u slučaju da stvarno dođe do istupanja iz stanke, iz svega se može zaključiti kako stvarno nešto ne štima te da kuloari ne bruje bez osnove.

Inače, već se neko vrijeme šuška se kako iz dana u dan raste broj nezadovoljnika u međimurskom SDP-u. U prvom redu, kako neslužbeno doznajemo, izvor nezadovoljstva je smjer kojim stranački vrh na čelu s Mladenom Novakom vodi stranku u Međimurju.

Potvrda da nešto ne štima u SDP-eu, bio je i nedavni izlazak iz stranke, “mladih lavova” iz Pribislavca, Matije Ladića i Saše Rakića, kao i sina Branka Šalamona Siniše koji je također zatražio stranačku “brisovnicu” i početkom tjedna koji je na izmaku pristupio Čaćićevim Reformistima.

Prema izvorima bliskim vrhu SDP-u kako se približavaju unutarstranački izbori sve je glasnija oporba sadašnjeg predsjednika Mladena Novaka koji je prema istima bez suglasnosti stranačkog vrha potpisao koaliciju u Županiji s HNS-om i Matijom Posavcem. Velika većina u Predsjedništvu županijske organizacije SDP-a bila je protiv te koalicije i smatrali su tada, ali i danas da su trebali biti oporba u Skupštini Međimurske županije i “prepustiti” župana Posavca da ako želi većinu, koalira s HDZ-om što je aktualno slučaj na državnoj razini koji nije tako vidljiv u našoj javnosti, kao što bi to bio slučaj koalicije da se dogodila na županijskoj razini. Tada bi po po njima župan imao puno većih problema da uvjeri javnost “kako nije u koaliciji s HDZ-om”.

Taj politički “solo potez” o kojem su ranije svi šutjeli, a danas sve više izlazi na vidjelo, Mladen Novak prema tvrdnji onih SDP-ovaca koji mu to nikad nisu odobrili, niti oprostili, učinio je samo zato kako bi imao neku važnu funkciju u Županiji. Zamjeraju mu i neke druge gafove poslije toga poput podizanja naknada samome sebi i županijskim vijećnicima, što je loše odjeknulo u javnosti. Zatim su tu, nezaslužena stranačka napredovanja i zapošljavanja u javnim tvrtkama i ustanovama. I to kako kažu nije sve.

Sve to generira unutarstranačku krizu u kojoj se očito stavlja na vagu Novakov novi predsjednički mandat na čelu međimurskog SDP-a, ali i vlastita jačina njegove oporbe, kako ne bi istrčala uzalud s drugim kandidatom i doživjela poraz. (dz, vv)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,508FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE