Nogometašice OŠ Prelog prve u državi

Dana 1. lipnja 2022. godine u Vinkovcima se održala završnica Državnih prvenstava za 5. i 6. razrede osnovnih škola u mini nogometu, futsalu, rukometu, košarci i odbojci te novom prvenstvu za 4. razrede – graničaru. Na natjecanjima su se za zlato borile i djevojčice i dječaci u četiri skupine: skupini Sjever, Jug, Istok i Zapad.

Na Nogometnom stadionu Cibalia u Vinkovcima odigrale su se polufinalne i finalne utakmice u mini nogometu. Učenice naše županije iz Osnovne škole Prelog ponosno su i hrabro predstavljale skupinu Sjever. U sastavu mladih nogometašica bile su: Helena Novak, Tena Posavec, Lucija Hozjak, Eva Kalšan, Tesa Škoda, Ana Poredoš, Lara Begović, Ivona Božek, Lota Jarni, vrata gola branile su Magda Šestan i Leona Kalšan, a ekipu je vodila Ena Madić. Djevojčice je odlično pripremio njihov prof. mentor Alan Belko.

Učenice Osnovne škole Prelog u Vinkovcima

Djevojčice su od samog početka pokazale zube i u prvoj polufinalnoj utakmici protiv učenica iz Osnovne škole Novska odnijele pobjedu fenomenalnim rezultatom 4:0. Neumorne i nepobjedive, u finalnoj utakmici za prvo mjesto dokazale su kako su odlična ekipa i pobijedile Osnovnu školu Pleternica rezultatom 4:1. Da je sjever snažna i borbena skupina  pokazalo se još jedanput jer kući obje ekipe, dječaci iz Osnovne škole Alojzija Stepinca Zagreb i naše djevojčice iz Preloga zasluženo kući nose zlato. Svaka čast djevojčicama, Međimurje je ponosno! Srebro kući nose učenici iz Požege i učenice iz Pleternice, a broncu učenici iz Solina i učenice iz Novske.

Marin Horvat učenicama iz Preloga dodijelio medalje

Napetu atmosferu na stadionu popratili su članovi Hrvatskog nogometnog saveza, s kojim je Hrvatski školski sportski savez nedavno potpisao sporazum o suradnji. Medalje su našim nogometašima i nogometašicama dodijelili Marin Smoje, instruktor Hrvatskog nogometnog saveza središta Osijek, Petar Krpan, glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza, Josip Kuterovac, član izvršnog odbora HNS-a i Marin Horvat, član izvršnog odbora Hrvatskog školskog sportskog saveza.

 

Ostavi komentar