Nevia Fotak u Novom Sadu trenirala sa svjetskom prvakinjom u dalj

Lijepe vijesti stižu od Atletskog kluba Međimurje:

Nevia Fotak, članica Atletskog kluba Međimurje i jedna od najvećih nada hrvatske atletike, krajem travnja posjetila je Novi Sad gdje je bila gost Atletskog kluba Vojvodina. Razlog posjeta baš tom klubu bili su i njegovi najpoznatiji članovi, jedna od najboljih svjetskih skakačica u dalj Ivana Vuleta (djevojački Španović) i njezin trener Goran Obradović. Podsjetimo, Ivana je višestruka je svjetska i europska prvakinja u skoku u dalj te osvajačica brončane olimpijske medalje u Rio de Janeiru 2016. godine, ali uz to i osoba koja plijeni pažnju i zbog svoje pojave, osobnosti i pristupačnosti što je dodatni razlog njene popularnosti.

Ivanin trener Obradović proanalizirao je Neviu, upotpunio trening s nekim novim vježbama i predložio korekcije u tehnici odraza i doskoka. U vjerodostojnost rezultata koja je Nevia postigla u sprintu i skoku u dalj sa samo 13 i 14 godina nije mogao vjerovati samo temeljem razgovora pa ga je trebalo “uvjeriti” pretraživanjem njezinih rezultata na službenim stranicama Hrvatskog atletskog saveza.

Nevia je bila oduševljena gostoprimstvom i odrađenim treningom s Ivanom, budući da joj je uz sprint, skok u dalj najjača atletska disciplina. Još je protekle sezone kao kadetkinja postala juniorska prvakinja Hrvatske u skoku u dalj, a ovu je sezonu započela „skidanjem“ hrvatskog dvoranskog rekorda u toj disciplini. Sezonu na otvorenom nastavila je u istom ritmu i već na prvom regionalnom natjecanju održanom u Čakovcu oborila osobni rekord u skoku u dalj sa 587 cm, što je od državnog kadetskog rekorda na otvorenom slabije za samo 2 centimetra.

Budući da u kolovozu Nevia putuje na „U15 lSF Gymnasiade_World School Sport Games“ – svjetsko školsko prvenstvo u Rio de Janeiro, ovo će joj svakako biti veliki poticaj i vjetar u leđa.”, izvjestili su iz AKM.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE