Nekada se doček Nove godine slavio s posebnim veseljem, a u Hotel Park rezervirao godinu dana unaprijed

Doček Nove godine do devedesetih je bio događaj godine, a u Hotelu Park rezervacije su se tražilie i godinu dana unaprijed.

Zanimalo nas je nekadašnje uzbuđenje i veselje kakvo je danas nestalo, a proslave Nove godine u lokalima praktički su zamrle i preselile se na puno kraće vrijeme na ulice i trgove. No, ne mogu se mjeriti s nekadašnjim dočecima za koje se živjelo mjesecima unaprijed. Za taj događaj pripremala su se društva jer se doček obavezno slavio u većem ili manjem društvu. Pomno se planirala i kupovala garderoba po koju se odlazilo i u inozemstvo. Za taj dan pripremali su se ugostitelji kojima je to bila najbogatija godišnja žetva, ali i glazbenici koji su bili srž dočeka, na kojima se plesalo do zore. Danas je teško reći što bi to pokrenulo ljude da se zabavljaju od srca na taj nekadašnji način. Naprosto nema više tog raspoloženje i veselja.

U novom broju Međimurskih novina odlučili smo prenijeti duh tog prohujalog vremena, a naši sugovornici su Ivan Zrna, čovjek koji je ugostiteljsku profesiju ispekao od konobara do direktora Hotela Park u njegovo zlatno doba i Marija Jambrošić, koja je barem 15 puta pjevala u Hotelu Park na dočeku Nove godine. Opširnije o kakvi su nekada bili dočeci Nove godine pročitajte u novom broju Međimurskih novina, koje su u prodaji od petka, 30. prosinca.

Galeriju fotografija s dočeka nekada pogledajte ovdje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE