Natalija Sklepić: Pohane bazga i agacija oduvijek se pripremaju u Međimurju

Natalija Sklepić iz Zebanca

Kasno je proljeće, sve je u punom cvatu, iz šuma nam dopiru prelijepi zvukovi i opojni mirisi. Sa svih strana priroda nam nudi bogate darove koje, ako smo kreativni i imamo volje, možemo iskoristiti na najoriginalnije načine.

Skupljanje plodova iz prirode od pamtivijeka čini osnovu ljudske prehrane, a kako dobrim kuharicama i kuharima ne nedostaje mašte, nastao je neobičan specijalitet koji se u Međimurju često priprema.

U kuhinji se bazga u našem kraju, osim za kuhanje soka, priprema pohana u obliku deserta.

Koliko su plodovi koje nam priroda nudi vrijedni, dobro zna i Natalija Sklepić iz Zebanca koja za svoju obitelj rado priprema taj neobičan desert.

Cijeli članak Aleksandre Sklepić donosimo u TJEDNIKU MEĐIMRUSKE NOVINE koji je u prodaji od petka, 27. svibnja. 

Ostavi komentar