12.8 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Napustio nas je Mladen Mesarić, osnivač i predsjednik Udruge DŠR Grabanice iz Nedelišća

Jučer je pokopan Mladen Mesarić Buco iz Nedelišća, preminuo 29. veljače u 64. godini života, nakon teške i kratke bolesti. Bio je poznat kao automehaničar, osnivač i predsjednik Udruge športske rekreacije Grabanice iz Nedelišća.

Vedrog duha, dobar organizator, uvijek spreman pomoći, gurman, ali prije svega dobar čovjek. Radovan Marciuš, tajnik udruge Grabanice, na posljednjem ispraćaju je rekao:

– Draga Marta, Denis, Valentina, unuci, braća i ostala uža i šira obitelji. Želim vam izraziti iskrenu sućut ispred Udruge DŠR “Grabanice” iz Nedelišća, članova Udruga sa područja Općine Nedelišće, svih prijatelja, suradnika, poznanika i u svoje osobno ime.

– Kad umiru velikani okupi se masa ljudi, redaju se govornici, sviraju limene glazbe, nižu se recitacije i hvalospjevi. A što kad umre mali čovjek a zaslužuje pogreb velikana. Okupi se mali krug velikih ljudi, prijatelja s tugom u srcu i nevjericom u duši – zašto!

– Nijemo i u tišini stoje i odaju počast običnom ali velikom čovjeku. Prisjeća se svatko susreta, druženja, radosti, veselja, poslovnih susreta, riječi, kritika dragog nam Bucija.

– Tko ga nije upoznao djelovao mu je grub i ozbiljan, ali iza te fasade krilo se dobro srce, nježna duša, pravednik, čovjek od povjerenja i pomoći. Osoba sklona druženju, organizaciji i uvijek spremna pomoći malom čovjeku u sredini u kojoj je živio i radio.

– Bio je osnivač Udruge DŠR “Grabanice” i njezin predsjednik do zadnjeg dana. Ponekad je više dao za udrugu nego samom sebi i svojoj obitelji. Takav je bio. Uživao je u tome kad je vidio da su ljudi sretni i zadovoljni nakon što su pojeli Prvomajski grah ili ukusan gulaš na Gulašijadi. Nadam se da će mu Sveti Petar otvoriti vrata svoje Rajske kuhinje. Nije žalio ni novca ni svojeg vremena i nikad nije prigovarao.

– Mogao bih govoriti o njemu dugo jer on to zaslužuje. Ali neka ga svatko nosi u svome srcu i mislima i neka se barem nekad prisjeti na njega i razmisli da i mali čovjek može biti veliki čovjek. O tome svjedoče ljudi, prijatelji i djela koja ostaju iza njega. Neka ti je vječna slava i hvala dragi prijatelju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,190FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE