Napokon obnova stare interne!

obnova interne
Obnovljena interna ovako će izgledati

Osigurana su sredstva za obnovu stare interne u Županijskoj bolnici Čakovec. Čak 50 milijuna kuna za njezinu obnovu je bespovratno iz sredstava EU osigurnao preko projekta u koji su zajednički aplicirale REDEA i Bolnica.

Preostalih 15 milijuna kuna, jer uređenje interne procjenjuje se na ukupno 65 milijuna osigurava se iz sredstava za zdravstvo Županije i bolnice.

Neće se svih 50 milijuna kuna iz europskih sredstva potrošiti na uređenje zgrade, već se se 32 milijuna kuna uložiti u opremu potrebnu bolnici. Povodom  skorog potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava iz EU fonda, u  Bolnici je organizirana konferencija za novinare na kojoj su ravnatelj bolnice dr. Robet Grudić i župan Matija Posavec govorili o investiciji koja kad bude dovršena za oko godinu i pol, će našu bolnicu infrastrukturno zaokružiti za nerednih nekoliko desetljeća.

Stara interna izgrađena je 1967. godine, ali kvaliteta tadašnje gradnje omogućava dogradnju još jednog kata, kazala je na konferenciji za novinare u Županijskoj bolnici Čakovec arhitektica Renata Vlahek koja je prezentirala buduću obnovu zgrade. U suterenu će se nalaziti fizijatrija. U prizemlju prostori za dnevnu kirurgiju. Na prvom katu bit će poliklinike dnevne psihijatrije, a na drugom odjel psihijatrije, čime će ta djelatnost napokon biti preseljena iz neadekvatnih uvjeta iz Feštetićeve zgrade.

Paralelno s obnovom infrastrukture i opreme bolnice, radi se i na još važnijoj zadaći, osiguravanju novih specijalista. Bolnica je tražila odobrenje za 30 novih specijalizacija.

Uz to će se za profesionalno usavršavanje specijalista koristiti i sredstva EU za edukacije bolničkih specijalista za još uže specijalizacije čime im želi pružiti mogućnost usavršavanja u svjetskim referentnim centrima. Time će se liječnicima omogućavati i osobni profesionalni razvoj na dobrobit pacijenata, najavio je ravnatelj Grudić.

Ostavi komentar