Najava: Evo što vas sve očekuje u svetomartinskom kraju povodom proslave Martinja!

Gulašfest
Ilustracija

U Svetom Martinu na Muri Turistička zajednica užurbano radi na pripremi programa povodom tradicionalne proslave sv. Martina, zaštitnika njihove Općine.

U nastavku vam donosimo bogat program:

U petak, 3. studenog, u Kongresnoj dvorani iznad ureda Općine održat će se promocija knjige Zlatka Kraljića pod nazivom Achtung Auschwitz. Idućeg dana, u subotu, na istom je mjestu planirana izložba Likovne Republike s početkom u 18 sati.

Sveta misa održat će se s početkom u 18 sati u crkvi sv. Martina i u srijedu 8. studenog, a u četvrtak, 9. studenog, održat će se sveta misa s procesijom.

U petak, 10. studenog, u Kongresnoj dvorani iznad ureda Općine održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća s prigodnim programom. Na sjednici će se mještanima  dodijeliti javna priznanja.

Na blagdan Martinja, u subotu, 11. studenog, gurmani će se moći okušati u popularnom natjecanju u kuhanju “Martinskog vinskog gulaša”. Natjecanje će započeti u 12 sati, a  stručni će žiri najbolji gulaš ocijeniti i proglasiti oko 17 sati. Voditelj programa bit će Svetomartinski Vajnček, a posjetitelje će zabavljati TS Kumovi.

Prije toga, u  10 i 30 sati svečanu svetu misu odslužit će fra Željko Železnik, a nakon toga slijedi blagoslov vina u centru sv. Martina i podjela besplatne guske, kestena i kuhanog vina.  Od 14 do 19 sati svetomartinski OPG-ovi će na štandovima predstaviti svoje proizvode.

U nedjelju, 12. studenog, u 16 sati održat će se koncert župnog zbora mladih.

 

Ostavi komentar