Načelnik Franjo Bukal ponosan na žitelje Općine Orehovice

orehovica

Iz Općine Orehovica stiže priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Dan nakon razornog potresa koji je zadesio Sisačko Moslavačko Županiju u organizaciji udruga, vatrogasaca, osnove škole, Općine volontera u Orehovici, Podbrestu, Vulariji prikupljale su se donacije mještana.

Odaziv je bio veliki. Mještani su donirali prehrambene, higijenske, tekstilne proizvode, dječju hranu, pakete svježeg povrća, voće, krumpir, grijalice i deke.

Vrijednosti  robe je 43.000 kuna koja je odvezena vatrogasnim, i privatnim vozilima i predana Crvenom križu Međimurske Županije u dvoranu Mesap Nedelišće.

Na inicijativu Obrta Krovopokrivača” RUŠT “iz Podbresta dana 31. prosinca devet djelatnika krenuli su na pogođena područja sa svojim kamionom, kombijem punim potrebitog građevinskog materijala, crijepom, ciglom, drvenom građom, pokrovnom folijom i sanirali 7 krovišta i dimnjaka.

Uvidjevši koliko je objekata potrebito sanirati i na zamolbu potrebitih, odlučili su se ali sada njih 26 mladih muških i 4 žene da 02.01.2021 u 4h krenu, kako bi nastavili dobro djelo na sanaciji krovišta pa su tako radili sve do 17 sati u naseljima: Jabukovac, Veliki Šušnjar, Gornja i donja Baćuga, Pecki, Lušćani, Grabovac Banski i u Petrinji. I tako sanirali 17 krovova, dimnjaka.

Ovaj put osim materijala prevozili su i prehrambene i druge potrepštine vrijednosti oko 6 tisuća kuna koje su žene podijelile potrebitim obiteljima. Akciji se pridružila i firma Reciklaža Mišić koja je za sva vozila od kamiona sa dizalicom, 2 kombija i osobnih vozila osigurala gorivo kao i gore spomenute prehrambene proizvode. 

Toga dana na okupljalištu pridružili su se organizatorima humanitarne akcije 9 vatrogasaca iz DVD-a Štefanca pa je sveukupno na obnovi radilo 39 vrijednih ljudi velikoga SRCA. 

Stoga se zahvaljujem svim dobrim ljudima na donacijama, udrugama, vatrogascima, osnovnoj školi, volonterima što su profesionalno odradili ovu humanitarnu akciju. 

Posebno od srca zahvaljujem mladim građevinarima firme RUŠT i  Reciklaži MIŠIĆ što su uz sebe poveli i druge mlade i što su se bez ustručavanja odazvali pozivu da svojim znanjem, vrijednim rukama doprinesu da  obitelji sa pogođenog područja mogu nastaviti živjeti u svojim kućama. 

VELIKO VAM HVALA 0D SRCA PONOSAN NA SVE VAS!

Načelnik

Franjo Bukal

Ostavi komentar