Mursko Središće pomaže prijateljskoj Nardi u sanaciji šteta od nevremena

Grad Mursko Središće sudjelovat će u troškovima uređenja javne infrastrukture i u tu svrhu će Općini Narda uplatiti 5.000 eura sa željom da se život što prije vrati u normalu.

Iz Murskog Središća stiglo nam je prioćenje o lijepoj gesti. O čemu se radi, pročitajte u nastavku.

Naše sunarodnjake u mađarskom dijelu Gradišća prvo je u subotu zadesila poplava, a onda u nedjelju olujno nevrijeme, te su tako mnoge kuće nakon što su bile poplavljene ostale i bez krovova. Štete su izuzetno velike jer je uz to uništeno i dosta infrastructure, u naselju te će trebati puno zahvata na njoj, u vidu čišćenja naselja od mulja, čišćenja odvodnih kanala, blata, porušenih drveća, zbrinjavanja otpada i popravka uništenih cesta.

Riječ je o Općini Narda s kojom je Grad Mursko Središće pobratimljen, a danas je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak sa suradnicima otišao na lice mjesta gdje ih je dočekala načelnica Glavanics Krisztina , te se uvjerio u razmjere šteta koje su zadesile domaćinstva i samu infrastrukturu naselja. Ono što je najvažnije je da nije bilo stradalih, a štete će se popraviti.

Privatna imovina je uglavnom osigurana te će se ljudi iz toga naplatiti, a Grad će sudjelovati u troškovima uređenja javne infrastrukture i u tu svrhu će Općini Narda uplatiti 5.000,00 eura sa željom da se život što prije vrati u normalu.

Izvor: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE