15.8 C
Čakovec
Petak, 2 lipnja, 2023

MNS: Nema biranja strana, važan je međimurski nogomet

Iz Međimurskog nogometnog saveza poslan je dopis kojeg prenosimo u cijelosti.

– Međimurski nogometni savez, odnosno njegov Izvršni odbor, sazvao je za 30. studenoga, Izvanrednu izbornu skupštinu Međimurskog nogometnog saveza, na kojoj će se odabrati novo vodstvo, koje će Međimurski nogometni savez voditi do kraja ovoga mandata.

Na samoj Skupštini birat će se predsjednik i novi dopredsjednici, Izvršni odbor te Nadzorni odbor Međimurskog nogometnog saveza. Iz Međimurskog nogometnog saveza žele javnost izvijestiti kako je Skupština sazvana na jedini mogući način, uz poštivanje svih zakonskih, legitimnih propisa. Statut MNS – a izričito navodi da sjednicu Skupštine saziva predsjednik Saveza. S obzirom da je dosadašnji predsjednik Saveza podnio ostavku, sukladno članku 45. Statuta MNS – a, Savez vodi dopredsjednik kojega je imenovao Izvršni odbor Međimurskog nogometnog saveza. Slijedom toga, Skupštinu je ovlašten sazvati isključivo ili imenovani dopredsjednik ili Izvršni odbor, sukladno članku 39. Statuta Međimurskog nogometnog saveza.

Skupina klubova sazvala je novu Skupštinu, uvjerena da ima legitimno pravo to učiniti, za 22. listopada. Način sazivanja Skupštine na taj način, nema nikakav pravni legitimitet, što su potvrdile nadležne županijske i državne institucije, kao i Hrvatski nogometni savez. Posebno vrijeđaju objave na društvenim mrežama, gdje se uključuju i pojedini čelnici nekih međimurskih općina i gradova, uz „mantru“ da „moramo sve učiniti da svi klubovi budu jednaki“. Međimurski nogometni savez uvijek je činio sve ne bi li pomogao rad klubova, a pogotovo rad klubova sa onim najmlađima. Danas, su predvodnici ove tzv. „bune“, klubovi koji su, u krajnjoj liniji imali i najviše koristi od vodstva Saveza, odnosno upravo ti klubovi uvijek su u dosadašnjem vodstvu Saveza imali partnera i suradnika. U pojedinim objavama vrijeđaju se i zaposlenici Saveza, instruktori koji rade na području Saveza, što zapravo pokazuje da ovo nema veze sa sportom. Očito netko misli da je Međimurski nogometni savez zlatna koka puna novaca, koje ćemo nakon Skupštine podijeliti kako je nekome volja. Jer trebat će novaca da se ispune obećanja, izgrade svlačionice, tereni s umjetnom travom, poklone garniture dresova itd. Sve to se, uz brojne druge načine pritiska, obećavalo kroz prošlih nekoliko mjeseci. Sve to, i sazivanje ovakve Skupštine i sve te pritiske, radili su ljudi, koji su preko noći željeli srušiti sustav natjecanja, gazeći bilo kakve sportske principe, a sve pod izlikom borbe za prava klubova. Ako se dozvoli i prizna legitimitet ovakvog načina rada, dogodit će nam se da će se početkom proljeća, ponovno naći dvadesetak klubova, koji će se naći u nekom restoranu ili hangaru i poželjeti ponovno sazivati Skupštinu Međimurskog nogometnog saveza. To tako, jednostavno ne ide.

Dosadašnje vodstvo Saveza poštivat će sve odluke koje će biti donesene, ali na legalno sazvanoj Skupštini za 30. studeni te novom vodstvu Saveza poželjeti uspješan rad. Ovdje se ne smije raditi o biranju strana jer strana je samo jedna: MEĐIMURSKI NOGOMET”.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,588FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE